avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare Silita Credit ipotecar bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare Silita Credit ipotecar bancar

Buna ziua,

Sunt in urmatorul caz concret:
Am un credit de nevoi personale de 45.000 de euro din anul 2008 luat de la o banca comerciala, girat cu un apartament personal. Am platit cateva rate, dupa care din motive de diminuare salariala nu am mai putut plati creditul si mi-a fost vandut contractul la o firma de recuperare.
Firma de recuperare a stat pe capul meu facand foarte mari presiuni si mi-a ingrugat multe si nevrute pana la urma m-au facut sa vand apartamentul la suma de 35.000 de euro spunand ca plata sumei acesteia ma va scapa de restanta pe care o am de plata si ca totul se termina bine si frumos...bun, pana aici totul este limpede (mai putin naivitatea mea).

Acum se intampla asa: Firma de recuperare imi mai cere suma de 30.000 de euro (chiar daca nu mai am imobilul si banii i-au luat ei in intregime), ba mai mult au pus un executor pe urmele coplatitorilor si al garantului ,blocandu-le toate conturile pentru recuperarea sumei cerute de ei.

Ca tot romanul, vazandu-ma in situatia asta, m-am pus (in cele din urma) sa studiez contractul cu banca in cauza si am vazut foarte multe erori, atat in contractul semnat cat si in contractul de ipoteca

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Daca nu mai am imobilul cu care am garantat creditul si banii din vanzarea lui i-au luat in totalitate, nu trebuia sa stinga litigiul mai ales ca am luat creditul girand doar prin imobilul in cauza.
2. De ce s-au indreptat catre GARANT , nu trebuia prima data sa incerce sa ia de la mine toti banii, dupa care la coplatitori si numai dupa asta de la Garant, mai ales ca Garantul este sotul meu si a garantat cu acelasi apartament?..mai ales ca am mai citit si am vazut ca Garantul nu este tot una cu Fidejusor.
3. Mai pot merge in instanta cu aceste contracte (credit, ipoteca), daca am gasit o gramada de erori si sa cer rezilierea lor?.
4. Ma mai pot urmari pentru alte sume , in cazul meu inca 30.000 de euro, tinand cont ca nu stiu de unde a scos-o si nici nu vor sa imi spuna, in conditia in care imobilul cu care s-a garantat creditul a fost vandut?

si. 5. Ce ma statuiti sa fac (pana la luarea unui avocat), pentru ca banii si asa putini.

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: dafinel , utilizator 10:23, 5 Martie 2013
Buna ziua,

1. Nu, nu trebuia sa se stinga litigiul. Datoria exista, chiar in lipsa imobilului cu care s-a garantat.
2. Creditorul se poate indrepta impotriva oricaruia dintre debitori, dupa cum prefera, adica fie impotriva debitorului principal (dvs) ori a celor solidari (garantul, coplatitorii)
3. Cred ca e cam tarziu pentru reziliere, incercati o contesatie la executare.
4. Da, va pot urmari, cel mai probabil ati achitat doar dobanzile, si mai aveti de achitat deitul principal.
5. Incercati cu o contestatie la executare. Eu as zice ca ar fi foarte util sa vada un avocat toate documentele.

Succes!
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2013
Dana Fatol, Avocat
De acord cu colega de mai sus, ca sa verifice documentele nu o sa va coste foarte mult, iar daca e cum spuneti si exista clauze frauduloase in contract, avocatul va va spune daca aveti sorti de izbanda, caz in care onorariul lui va fi, cu siguranta, sub cei 30 de mii de euro pe care ii mai aveti de achitat. Asta sa fie in vatatura de minte ca sa se citeasca orice se semneaza si sa nu se faca nicio intelegere de plata verbala, ci doar scriptica.
Multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra.

Din cat am citit eu, contestatia la executare silita inseamna doar oprirea executarii catre debitor, garant sau coplatitori a somatiei de plata deja existente nu si blocarea de a emite o noua executare silita.

Spuneti-mi va rog, dupa experienta dumneavoastra, in cazul mentionat de mine (contractul de credit are multe inadvertente, contractul de ipoteca este gresit intocmit, am vandut apartamentul) mai pot merge in instanta?. Luam ipoteza ca un avocat observa aceste lucruri si ca am dreptate ce m-ati sfatui sa fac..sa merg in instanta sa atac contractui de credit solicitand anularea lui sau? ...sau?....

Voi merge cu siguranta la un avocat, insa vreau sa fiu macar pregatit psihic inainte prin cunosterea, macar ipotetica, a sanselor sau a pasilor pe care trebuie sa ii urmez. O data patit ..e bine sa am 2, 3 pareri.

Multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coplatitor credit ipotecar preluat de catre fimra recupereare creante Diana...22 Diana...22 Buna seara, v-as ruga mult sa ma ajutati dc se poate. Sunt coplatitor la un credit ipotecar la care titularul nu a platit ratele iar suma creditata a fost ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii unei persoane decedate care era coplatitor la un credit djpedros djpedros Buna ziua, Mama mea a decedat anul trecut si dorim sa facem dezbaterea succesiunii. Ea era si coplatitor la un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)
Prescriere ContSters189032 ContSters189032 buna ziua ! detin un credit bancar ipotecar la BCR din anul 2007 impreuna cu fosta sotie. In luna iulie 2007 am contractat un credit ipotecar cu fosta sotie in ... (vezi toată discuția)