avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație șomaj si termenul de depunere a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație șomaj si termenul de depunere a actelor pentru obtinere

Bună ziua,
Aș vrea să știu dcă am dreptul și pt câte luni la indemnizația de șomaj:
Sunt angajată la aceeași instituție din Septembrie 2000 până în luna Februarie a acestui an, dar am avut 3 ani concediu fără plată pt. Studii, din Septembrie 2009 până în Septembrie 2012. Mi-am încheiat contractul la cererea mea.
Și încă o întrebare: actele trebuiesc depuse personal, sau aș putea împuternici un familiar?

Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Delia-t , utilizator 10:36, 6 Martie 2013
Daca a incetat CIM cu art.55, lit.b) din Codul muncii nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj deoarece incetarea CIM va este imputabila dvs.
Nu beneficiati de somaj in conditiile in care s-a incetat c.i.m. in baza art.55 lit.C.mun... poate reusiti sa va angajati pe durata determinata pentru o luna de zile .. astfel incat la incetarea acestui c.i.m. sa reusiti sa va inscrieti la somaj ..
Delia-t a scris:

Mulțumesc Freelis.

Deci am 12 luni la dispoziție totuși să pot depună cererea?
Așa știam și eu, Tarzan n-o fi bine informat atunci?

Nu stiam ca as avea la dispozitie 12 luni,stiam ca 10 zile.....,asta ptr ca eu ma interesez sa beneficiez cat mai repede,nu sa astept 12 luni.
In 12 luni se pot intampla multe,se pot schimba si modifica multe legi,apoi riscul de a nu mai beneficia de cele 12 luni.
Insa din pacate.....asa cum vi s-a spus,nu veti beneficia de somaj prin desfacerea c.i.m. cu art 55,lit B.

#-o
Mulțumesc mult pt răspunsuri.=D>
Deci soluția ar fi să mă angajez pt min. o lună să pot beneficia de șomaj.
E ciudat:sorry::sorry:, nu, că după aproape 10 ani de vechime să nu pot beneficia de un amărât de șomaj....
Eu am citit că în cazul în care mi-am depus demisia pt a putea căuta un alt loc de muncă, se poate primi șomajul....dar nu înțeleg de ce articolul 55 lit B împiedică acest lucru....
Delia-t a scris:

E ciudat:sorry::sorry:, nu, că după aproape 10 ani de vechime să nu pot beneficia de un amărât de șomaj....

Art. 55.,lit B
Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;

Unde ati citit ca in cazul in care v-ati depus demisia pt.cautarea unui alt loc de munca,se poate primi somajul ?
Era bine daca incetarea c.i.m. era cu art 65. Atunci,DA,ati beneficia de somaj.

Pentru cei 10 ani de vechime puteati sa beneficiati de 12 luni somaj daca nu va dadeati demisia. Daca aveati sub 10 ani,atunci ati beneficia doar de 9 luni somaj.

Un singur lucru mi se pare si mie ciudat la dvs,si anume: :-/ De ce ati renuntat / demisionat la postul de TITULARA? Unii abia pot sa ia post ca suplinitor,dar abia de titular !!!
#-o

Alte discuții în legătură

Conditii acordare somaj in cazul inchiderii cim de comun acord Siani Siani Fiti amabili si lamuriti-ma intr-o anume privinta: am o vechime de un an de zile la firma la care lucrez momentan si as vrea sa schimb acest loc de munca, ... (vezi toată discuția)
(abuz in serviciu). in ce conditii pot beneficia de somaj? alexiaelena alexiaelena Daca dupa 4 ani si 3 luni iti dai demisia iar in uratoarele 6 luni iti gasesti un loc de munca pe o periada de determinata de 1 luna sau 3 luni si ti se ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa demisie cukrasz_kata cukrasz_kata Buna ziua, contractul meu de munca a incetat conform articolului 55 b in data de 4 februarie.Inrebarea mea este : pot solicita ajutor de somaj daca in ... (vezi toată discuția)