avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... inregistrari eronate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

inregistrari eronate

Buna ziua,
am urmatoarea problema: verificand soldul cu un furnizor am constatat ca fosta contabila a facut o plata gresita 401=5311 iar la fz normal ca nu apare. Din aceasta cauza soldurile nu sunt egale. Pot sa fac din caseria unitatii o corectie 5311=401 ? sau o nota contabila privind erorile inregistrate?
Buna ziua,

Ar trebui mai intai sa vedeti care era de fapt natura platii pentru care s-a inregistrat articolul contabil respectiv. Pornind de aici va trebui sa faceti corectiile necesare. Aceasta bineinteles in cazul in care banii chiar au iesit din casierie.
Daca nu au iesit atunci nu ar fi avut cum sa se reconcilieze soldul casei. In orice caz, in cazul in care plata este o eroare, iar banii nu au iesit efectiv din casierie eu as face inregistrarea de corectie tot prin contul de casa, regland astfel si acest cont.

Numai bine,
Banii sigur nu au iesit din caseria unitatii. Nu stiu ce o fi facut fosta contabila. Fac inregistrarea in caseria unitatii 5311=401 si astfel se vor regla ambele conturi.
Pai si dvs.o sa continuati sa faceti o inregistrare fictiva.
Eu mai degraba as corecta prin nota contabila,aceeasi inregistrare cu minus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de casa felisana felisana Am o problema. In luna ianuarie am inregistrat doua diurne in valoare de 8980,04 , in loc de 898,04 lei. Nu eu fac diurnele, si nici nu stiu cum am putut sa nu ... (vezi toată discuția)
Achitare facturi prin card bancar adriana_ramona adriana_ramona Daca se achita facturi prin cardul bancar aferent contului curent al firmei cum este corect a se inregistra : 581=5121, 5311=581, 401=5311; sau direct ... (vezi toată discuția)
Plati in numerar ContSters285233 ContSters285233 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: daca administratorii firmei ridica bani de la banca si le tin in \\"buzunar\\" iar la sf. lunii contabilul primeste ... (vezi toată discuția)