avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... se acorda salarii compensatorii in caz de insolventa?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

se acorda salarii compensatorii in caz de insolventa?

Buna ziua!
Am fost concediata in baza art. 65 din Codul Muncii, fara ca eu sa primesc salariul cuvenit pe ultimele 3 luni. Ulterior, societatea a intrat in insolventa, iar lichidatorul nu vrea sa treaca la creante, pe langa salariile restante pe 3 luni, si salariile compensatorii cuvenite conform contractului colectiv de munca, pretinzand ca aceste compensatii nu se acorda potrivit legei insolventei.
Ce pot face in aceasta situatie?Il pot da in judecata? Eu stiam ca si aceste salarii ar trebuie sa fie platite, chiar daca societatea a intrat in insolventa....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 4 Martie 2013
Salarii compensatorii se primesc numai daca sunt prevazute in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatoruluis au in reg.intern al acestuia ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariilor compensatorii bursi44 bursi44 Buna ziua! Am o intrebare legata de plata salariilor compensatorii in caz de falimentul companiei. Situatia este urmatoarea: compania la care lucram a dat ... (vezi toată discuția)
Drepturi gabitag gabitag Ce drepturi are un angajat cand societatea la care lucreaza a intrat in insolventa? Va multumesc pentru raspuns! (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu, firma in faliment danutza2122 danutza2122 Pot cere salariu compensatoriu daca firma a intrat in faliment? Exista o lege conform careia pot cere salariu compensatoriu?Mentionez ca vin din crestere copil ... (vezi toată discuția)