avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumpararea uscatoarelor din scara blocului
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumpararea uscatoarelor din scara blocului

Buna ziua.Puteti sa ma ajutati?Vreau sa imi fac..din cele trei spalatorii..care se afla la et.3..intre cele doua uscatorii,la blocurile vechi din Brasov,un apartament.Am acceptul locatarilor ,verbal...dar nu stiu ce acte legale sa fac,ca sa pot intra si in mod legal..in posesia spatiiului....va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:05, 15 Martie 2013
Mergeti la un notar cu "acordul tuturor locatarilor" cum spuneti dv. si explicati-i ce vreti. Notarul o sa va spuna ce trebuie sa faceti. Nu este imposibil, dar e greu.
Va multumesc....

In blocul meu un vecin care a cumparat o garsoniera a incercat sa achizitioneze si uscatoria care avea un perete comun cu garsoniera. Doi proprietari de apartamente din bloc nu au fost de acord cu pretul care se oferea si au refuzat sa isi dea acordul. Cu toate acestea, vecinul respectiv a reusit sa concesioneze uscatoria si a obtinut si de la primarie avizele necesare modificarii astfel incat si-a transformat garsoniera in apartament cu 2 camere. In plus, ceilalti coproprietari nu au primit nici un ban din aceasta tranzactie.
Ca sa nu mai vorbim ca, la inceput, cand s-a discutat despre cumpararea uscatoriei, ceilalti proprietari de apartamente si-au dat acordul in conditiile in care li s-a promis ca vor primi o suma de bani, altfel nu ar fi semnat.
Daca nu a avut acordul tuturor coproprietarilor, este legal ceea ce s-a intamplat? Se mai poate face ceva?
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
Adriantot, moderator
jacquelline a scris:
...vecinul respectiv a reusit sa concesioneze uscatoria ...

Pai a concesionat, nu a cumparat. Asa ca nu are de ce sa plateasca ceva vecinilor, pentru ca prin concesionare, toti ceilalti proprietari de apartamente raman proprietari si asupra unei cote din acea uscatorie.
Concesionarea este ca o inchiriere dar pe o perioada mai lunga si cu siguranta ca nu se reziliaza usor contractul asa cum se poate intampla in cazul unui contract de inchiriere. De aceea in cazul concesionarii se pot face legal unele modificari constructive iar in cazul inchirierii nu se pot face legal aceste modificari.
Contractul de concesiune se incheie cu asociatia de proprietari si asociatia incaseaza valoarea contractului de concesiune in conditiile prevazute in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare, inchiriere sau concesionare a unei uscatorii intr-un bloc de proprietari ContSters276546 ContSters276546 Buna ziua! As vrea sa stiu cum pot folosi uscatoria unui bloc de proprietari cu acte in regula. Este un bloc cu 40 de proprietari si in principiu sunt de acord ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comun ContSters122621 ContSters122621 La parterul blocului in care locuiesc exista o uscatorie, 2 apartamente si 2 garsoniere. Proprietarul garsonierei care are un perete comun cu uscatoria a vrut ... (vezi toată discuția)
Regim juridic - uscator bloc lucas_arty lucas_arty As dori sa cunosc cat mai multe detalii despre cum se poate cumpara cu forme legale, camera cu destinatie de uscator a unui bloc de locuinte. Respectivul ... (vezi toată discuția)