avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recalcularea probelor biologice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recalcularea probelor biologice

Am fost implicat intr un accident usor pe data de 26-12-2012 iar l afata locului sa deplasat un echipaj de politie de care am fost testa cu aparatul echilotest si am avut 0,51 , iar la proba biologica, la prima recoltare mi a esti 1,20, iar adoua 1,40.
Domnul agent care se ocupa de dosarul meu , mi a zis sa fac si recalcularea , am facut recalcularea , iar l arecalculare am avut 0,70 si 0,75, si mi sa spus sa astept ca mi vine acasa .
As dori sa stiu dak se ia in calcul recalcularea , si la ce pedeapsa ma pot astepta ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: JosefC , utilizator 22:26, 11 Martie 2013
Buna seara,
Ati fost pe partea ascendenta a curbei de aceea s-a calculat ca la momentul producerii accidentului aveati cca. 0,7 alcoolemia.
Daca nu ati mai fost condamnat o sa fiti sigur condamnat acum la o pedeapsa cu inchisoarea intre 6 luni si 1 an si 6 luni foarte probabil cu masura suspendarii conditionate a executarii pedepsei si, complementar, o sa vi se anuleze permisul de conducere. Dupa un an de la condamnare veti avea dreptul sa va prezentati din nou la un examen si sa va luati din nou permis de conducere si dupa "durata pedepsei"+ 2 ani veti fi reabilitat de drept. Acestea se vor implini, desigur, daca in toata aceasta perioada nu va mai urcati la volan dupa ce ati baut.
:duh:cu siguranta nu se poate , o pedeapsa cu inchisore .pt ca alti au avut l a recalculare peste 2 si le au dat doar cu suspendare , la mine nici nu cred ca se punea vb de inchisoare
Orcum multumesc frumos
Si apropo pt ce se mai face recalcularea ?
P ai si dak sunt sub limit ce se intampla ?
O are ce fac alti care o au facut accident si au victime ?
Alora ,o s a faca 5 ani cu inchisoare :stunned:
SI apropo cu siguranta o sa fie cu suspendare nu cu INCHISOARE
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2013
Mavryka, utilizator
In functie daca este inceputa sau nu urmarirea penala,este posibil sa scapati cu NUP sau SUP.
patrascu razvan a scris:

In functie daca este inceputa sau nu urmarirea penala,este posibil sa scapati cu NUP sau SUP.

X-( Oy-gevalt! Zaaau? NUP cand alcoolemia este peste limta legala? SUP? Pe ce motiv?
Oy-oy-oy!
@Mavryka ... Stiu ca va spulber euforia momentului in care ziceti: "Yessss! Avocatul tampit nu e cel care ma apara pe mine!" Insa pedeapsa zisa "cu suspendare" este o pedespsa cu INCHISOARE SI cu suspendarea executarii pedepsei. Adica exact cum am scris mai sus.
Bucurati-va! Trebuie sa va bucurati pentru ca Romania este una dintre putinele tari care desi nu se afla nici in Africa si nici un frundul Asiei un om care se urca beat la volan este pedepsit in 999 de cazuri din 1000 doar cu o "dojana minora" a.k.a pedeapsa cu suspendarea executarii pedepsei a.k.a. "dojana ridicola".
P.S.
Eu sunt doar un "taraie-roba" care circula de la o instanta la alta pe un traseu descris de poligonul Arad-Gurahont-Oradea-Beius-Deva-Lipova-Timisoara si care face cam 40000-50000 km pe an la volan. De cate ori urc la volan ma gandesc ca am doar o probabilitate oarecare ceva mai mare decat zero, nici un fel de certitudine, ca voi ajunge unde doresc si ma gandesc de fiecare data ca aceasta probabilitae depinde intr-o masura foarte mare de ceilalti participanti la trafic si ca oricand si oriunde mi se poate intampla sa-mi iasa in cale nenorocul reprezentat de soferul care a baut prea mult alcool ori soferul neaten ori cel nepasator si sa fiu facut praf intr-o secunda sau ceva mai putin de o secunda.. Cand sunt doar eu in masina imi zic: asta este! Insa cand sunt cu Horia, fiul meu care are doar 6 ani ori cu Flavia, fiica mea care abia a facut 22 de ani iimi vine sa urlu numai la gandul ca, indiferent cat de atent sunt eu, un om care a baut si caruia nu-i pasa de consecinte poate sa ne faca intr-o secunda praf pe toti.
Imi pare rau, dar nu pot sa-l privesc cu simpatie pe cel care se urca beat la volan si are norocul de a nu mutila si a nu ucide pe nimeni cu toate ca era foarte posibil si probabil sa o faca.
Apropos! Cred ca inchisoarea cu suspendarea executarii pedepsei este ridicol de putin fata de pericolul social reprezentat de betivul la volan. Sper ca asta sa se schimbe si maine sa vedem betivii in inchisoare.
Utilizatorul a cerut o parere,o opinie nu sa-l judecam sau sa facem teoria chibritului referitoare la alcoolul la volan, daca ajunge in instanta o sa fie judecat acolo,dupa cum vedeti raspunsul meu ofera o posibilitate,nu o certitudine,si va expun o posibila situatie cu toate ca vad ca santeti familiarizat cu termenul de "panta ascendenta", in urma careia utilizatorul sa fi consumat o anumita cantitate de alcool intr-un timp scurt , sa se fi suit la volan imediat si sa fie oprit,apoi sa fie dus la probele biologice cu intarziere,in aceasta situatie in urma calculului retroactiv este posibil ca alcoolemia sa iasa sub limita legala, si dvs dle u.b.i.k.trebuie sa cunoasteti ca utilizatorul trebuie sa raspunda penal daca este cazul,raportat la valoarea alcoolemiei pe care o avea in momentul opririi in trafic nu a alcoolemiei pe care o are in probele biologice luate spre exemplu peste un interval de timp mai mare de 30 de min (termen recomandat de art.6 lit.d din Ordinul 376/2006), de la producerea incidentului,si oricum acesta raspundere o sa fie stabilita de procuror in faza actelor premergatoare sau a urmaririi penale nu de dvs. Pe la Bucuresti de exemplu se practica de unele sectoare ca urmarirea penala sa se inceapa dupa ce vin rezultatele calculului retroactiv indiferent de valoarea probele biologice.
Si ca sa va linistesc nici eu nu sant de acord cu alcoolul la volan si in parte impartasesc opiniile dvs referitoare la acest subiect, dar aici este un forum liber si incercam sa-i ofer utilizatorului un sfat la un subiect postat, daca simtiti nevoia sa extindeti acest subiect deschideti un topic nou despre posibilele incidente ale soferilor alcoolizati in trafic care circula pe ruta unde va taraiti dvs roba,sau de ce nu, ca am vazut ca aveti cunostiinte si a soferilor carora le place iarba.

Alte discuții în legătură

Permis suspendat in vederea anularii pt 0,60 mg alcool pur in aerul expirat dani gabrian dani gabrian Buna ziua, Va rog sa-mi dati niste sfaturi cu privire la urmatoarea problema: -am fost oprit in trafic, noaptea la 02;00, am suflat in etilotest si mi-a ... (vezi toată discuția)
Conducerea autoturismului sub influenta alcoolului g3o g3o Buna ziua.De curand prietenul meu a fost prins beat la volan cu o alcoolemie de 0.76.Am fost opriti de politie si am fost dusi la un spital unde i s-au luat ... (vezi toată discuția)
conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante in lumina noului cod penal Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” ART. 336 Legea 286/2009 Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (1) Conducerea pe drumurile publice a unui ... (vezi toată discuția)