avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... datorii la bugetul de stat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

datorii la bugetul de stat

Buna seara!
Va relatez si eu in cateva fraze ,ceva la care va rog un raspuns,daca ma puteti ajuta.
In anul 2002 am deschis o autorizatie pers.fizica pe Consiliul jud.Botosani ,din motiv ca locuiesc intr-un oras din judet unde nu se eliberau astfel de autorizatii(respectiv taximetrie),conform Decret.Legenr54/1990.Am functionat din data de 04.04.2002,pana la 1.01.2003 deoarece nu am mai vizat autorizatia din cauza Legii nr.507 din 12.07 2002(lege care abroga Dl.54/1990)Legea 507 spune ca persoanele care au fost autorizate merg la primariile de care apartin si functioneaza pe vechea autorizatie 1 an de la data publicarii Legii 507 in M.O(respectiv 06.082002 pana pe 06.08.2003)Dupa aceasta data vechile autorizatii isi inceteaza de drept valabilitatea(art.19.alin1)Ca urmare eu nu am mai inchis autorizatia mergand pe ideea ca o va face cel care m-a autorizat.Am primit pe rand somatii de plata ba chiar am mai si platit din suma care crestea zi de zi.In anul 2011 luna septembrie C.A.S.S a incheiat un protocol cu fiscul din oras si m-au gasit dator si la sanatate cu suma de 256ron si majorari de 455.ron,fara sa am contract cu C.A.S.S pentru perioada 2002 -2006.Si totusi autorizatia a afost inchisa incepand cu data de 01.01.2007,nu stiu cum si de catre cine .Pentru perioada 2003-2006 cat nu am mai functionat,am fost bombardat trimestrial cu impozit pe venit ,dobanzi si penalitati.Am facut scris de curand la Adm.Fin.si am contestat sumele,cerand si modalitatea de calcul a acestora ,insa au omis sa faca acest lucru in adresa pe care am primit-o.Daca autorizatia a incetat de drept in august 2003 in baza a ce mi se impuneau trimestrial sume de plata si apoi majorari la ele.
Acestea fiind zise,in speranta ca ma puteti indruma ce am de facut in cotinuare(banuiesc ca in instanta pentru ca la Adm.Fin.ma lovesc de indiferenta),va multumesc anticipat pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Anulare autorizatie adinutza.2008 adinutza.2008 cineva a inregistrat o cerere prin care solicita primariei anularea autorizatiei care are ca activitate principala comercializarea de produse alimentare ... (vezi toată discuția)
Contributiile pfa la fnuass(casa de asig de sanatate) amis_army amis_army Buna ziua! Sunt PFA -traducator autorizat din 01.10.2009.Din anumite motive nu am ajuns la CNAS din orasul meu pana acum sa ma inregistrez.Sunt si somer din ... (vezi toată discuția)
I.i. sau pfa pentru realizare prajituri de casa comanviviana comanviviana buna ziua as dori sa fac prajituri acasa in propria bucatarie (daca este posibil)si dupa aceea sa le livrez la diferite magazine si nu stiu ce pasi trebuie ... (vezi toată discuția)