avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozitul pe veniturile din activitatile din ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozitul pe veniturile din activitatile din exploatare a resurselor naturale

Buna ziua tuturor.Am o nelamurire privind ,,impozitul pe veniturile din expl.a resurselor naturale"valabil de la 01.02.2013.La art.2 alin.2 spune ca:Impozitul prevazut la art. 1 alin. (1) se datoreaza si de catre operatorii economici care au licente de exploatare a resurselor mentionate la art. 1 alin. (2), dar a caror activitate principala nu corespunde acestor coduri CAEN.
Firma la care lucrez obtine venituri din exploatarea resurselor cod CAEN 0812(extractia nisipului si pietrisului) dar nu are acest CAEN ca obiect principal de activitate si avem PERMIS DE EXPLOATARE ,nu licenta.Atunci firma trebuie sa plateasca acest impozit sau nu, sau poate sunt eu prea obosita si nu mai inteleg romaneste.De la finantele de care apartinem mi-au spus sa intreb la ANRM Bucuresti pentru ca ei ne-au emis permisul de exploatare.
Pe cine sa intreb ca eu nu mai stiu.Mai este cineva in aceasta situatie sa-mi dea o sugestie ?????
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Taxe speciale pentru un srl cu caen 0812 extractia pietrisului VIODA VIODA Care sunt taxele speciale pentru un SRL cu CAEN 0812 Extractia pietrisului si nisipului; extractia argilei si caolinului? Din cate am inteles in afara de ... (vezi toată discuția)
Impozit resurse naturale ralub ralub Firma de prelucrare de marmura, cumpara bloc de marmura si il transforma in cruci( bucati pt cruci). Trebuie platit impozitul de 0,5%? am inteles ca ar fi un ... (vezi toată discuția)
Modificare salariuliu minim brut in constructii ionela11 ionela11 Buna ziua, Am citi ca s-a modificat de la 01.01.2019 si salariul minim brut in constructii...3000 de lei si au scazut contributiile. E doar pentru ... (vezi toată discuția)