avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Microantreprindere 3%-caen 7022 consultanta si ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Microantreprindere 3%-caen 7022 consultanta si management

Buna ziua,
cu noile reglementarii care intra in vigoare de la 1 .02.2013 privind aplicarea impozitului pe venit 3% exceptie de la aplicarea acestui impozit sunt si ''persoanele juridice care au ca domeniu de activitate consultanta si management''
intrebarea mea este daca o societate care are sub 65.000.euro CA dar care are ca domeniu principal de activitate consultanta si management dar venitul peste 50% il are din vanzarea de marfa intra la exceptii si nu aplica impozit pe venit 3%
sau datorita faptuli ca venitul mai mare vine din vanzarea de marfa aplica impozit 3%
Multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: nicoll2801 , utilizator 12:04, 6 Martie 2013
Conform art. 112 indice 2 alin. 6 Cod fiscal, nu pot opta pentru regimul de impozitare stabilit pentru microintreprinderi persoanele juridice romane care "desfăşoară activităţi în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului". Legislatia nu face exceptie cu privire la cifra de afaceri, venituri sau alte criterii, conditia este stabilita in mod expres.
Multumesc pentru raspuns!Am mai discutat si cu alte persoane din domeniul contabil si parerea lor era ca trebuie sa treci la imp.pe venit daca ai domeniu de activitate consultanat si management dar venitul ''mai mare''este din vanzarea de marfa.Acum citesc ceva''Potrivit Codului fiscal ,microantreprinderile sunt definite ca persoane juridice romane care la 31 decembrie,indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:prima conditie*realizeaza VENITURI,altele decat cele din activitati ........consultantei si managementului''ce sa inteleg?nu se refera la caen,se refera strict la venituri!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere sau nu ? gheorghe175 gheorghe175 Intrebarea mea se refera incadrarea unei firme la categoria de microintreprindere sau nu . Conform legislatiei in vigoare daca o societate comerciala are mai ... (vezi toată discuția)
microintreprindere Andra_m Andra_m Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cum este corect sa platesc impozit. Din martie mi-am deschis un SRL, sunt singurul actionar, nu am angajati ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere caen 7320 baga baga Buna ziua O firma care inregistreaza venituri din studierea pietei, CAEN 7320 poate fi considerat microintreprindere (cifra de afaceri sub 65.000 euro), ... (vezi toată discuția)