avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sechestru asigurator pus de parchet
Discuție deschisă în Executare silită

sechestru asigurator pus de parchet

In urma unei condamnari penale am fost obligat impreuna cu alti 10 inculpati la plata unei sume de 130.000 lei in solidar. Banii au fost impartiti in mod aproape egal cu toti ceilalti inculpati la comiterea infractiunii. In momentul inceperii urmaririi penale, procurorul mi-a pus sechestru pe un cont de 42.000 lei si pe un autoturism in valoare de 8300 euro (pretul de cumparare) in vederea recuperarii prejudiciului creat. Acum dupa aproape 4 ani de la data inceperii urmarii penale, am fost condamnat definitiv cu mentinerea sechestrului asiguratorului - nu am contestat latura civila a cauzei deoarece am vrut ca persoanele care le-am prejudiciat sa isi recupereze banii cu toate ca s-au facut greseli la calcule in sensul supraestimarilor. Problema mea care este:
Cheltuielile judiciare de la fisc sunt de 3.500 lei - pot indruma inspectorul fiscal sa scoata masina la licitatie sau sa obtina incuvintare de executare silita pe cont-ul meu sau ei nu au drept pe acea suma deoarece nu sunt parti vatamate in proces ?
Doresc sa anunt firma pe care am prejudiciat-o sa obtina titlu executoriu (ei si-au incasat deja banii de la asigurator deci nu prea ii intereseaza) sa isi recupereze prejudiciul creat de mine. Se poate sa delimitez cumva prejudiciul in partea mea astfel incat sa nu abuzeze de acea "plata in solidar" si sa nu imi goleasca contul in favoarea debitelor celorlalti inculpati ? (am inteles ca se poate cu contestatie la executare la executarea silita).
Mentionez ca ceilalti inculpati nu detin bunuri mobile/imobile si nici alte valori pe numele lor.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 11:42, 6 Martie 2013
obligatia de plata a prejudiciului este solidara, astfel cel prejudiciat poate recupera integral de la oricare din coinculpati, daca pe contul dvs bancar exista sechestru instituit prin ordonanta procurorului si mentinut prin sentinta, nu puteti solicita radierea acestuia pana la achitarea integrala, daca platiti dvs tot va puteti regresa apoi impotriva celorlalti coinculpati
In primul rand, multumesc pentru raspuns domnule Marinescu
Ceilalti coinculpatii traiesc insa la limita legalului, nu au bunuri/valori pe numelelor din aceasta cauza si actiunea in regres nu ma prea avantajeaza deoarece prejudiciul meu real este undeva la 20.000 lei +/- 5000 lei . O intrebare:
Am primit doua sfaturi : unul de la un consilier si unul de la avocatul care l-am avut pe toata durata procesului.
Cel de la consilier suna cam asa: Angajeaza-te ca nu o sa ai nicio problema deoarece cand firma primeste incuviintarea de executare silita, faci contestatie in anulare si chemi sa raspunda in solidar pentru acea suma toate persoanele obligate prin decizie si nu in ultimul rand delimitezi prejudiciul in dreptul fiecaruia.
Sfatul primit de la avocatul meu este identic cu sfatul dumneavoastra.
Cum este legal pana la urma ?
Va multumesc.
din nefericire sfatul primit de la avocatul dvs
Referitor la cheltuielile judiciare, se pot achita din contul pus sub sechestru sau acel sechestru asigurator e strict in vederea recuperarii prejudiciului creat prin infractiune ?
daca din contul bancar respectiv se achita integral prejudiciul, ulterior puteti plati inclusiv cheltuieli de judecata, daca nu din orice alt cont

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator. ContSters241638 ContSters241638 In urma unei decizii penale am fost obligat la plata unei sume in solidar cu alte 6 persoane. Deci suma se va imparti in mod egal la toti sau cum trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Individualizare pedeapsa civila la fiecare inculpat dumitru2000 dumitru2000 - intr-o cauza avem mai multi condomanti ptr savarsirea unei fapte din culpa; problema este ca aportul lor cauzal la producerea urmarii nedorite este ... (vezi toată discuția)
Partaj,executare silita dana1993 dana1993 Buna ziua ! Tatal meu a fost judecat si condamnat alaturi de alte doua persoane la 3 ani de inchisoare intr-un proces de delapidare .Acum instanta sub latura ... (vezi toată discuția)