avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto

Buna ziua. Am cumparat un Audi din 2002(masina) care a fost inmatriculata in 2004 in Tara. Pot da statul in judecata pentru a NU plati taxa de poluare? In 2004 NU exista taxa. Aceasta Se plateste Doar pentru a inmatricula masina pe numele meu. Oferiti mi va rog o solutie! Sfat. Taxa e 800 euro. Multumesc
Cel mai recent răspuns: n0re , utilizator 11:40, 26 Martie 2013
Trebuie sa va judecati pe obligatia de a face in contradictoriu cu Institutia Prefectului din localitatea dvs.......- Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor in sensul obligarii acestuia la inmatricularea autovehicului fara plata taxei de poluare pe motiv de discriminare si de incalcare a normelor comunitare respectiv art.110 din TFUE.
Multumesc frumos domnule
Buna ziua,in cazul in care eu am cumparat o masina inmatriculata in 2008 pe romania pentru care a fost platita taxa de inmatriculare.Acum primul propietar din carte(eu fiind al 4lea) a inceput procedurile de recuperare a taxei avand copii dupa actele de la vremea pe cand era propietar.Eu ca si cumparator am achizitionat aceasta masina constient ca are taxa platita.Prin cale judecatoreasca pot fi scutit sau pot impiedica oarecum procesul respectiv?Consider ca eu ca si propietar de drept la ora actuala pot decide daca recuperez sau nu taxa cu pricina.Va multumesc!
Dumneavoastra nu puteti interveni in procesul in care primul proprietar al masinii isi recupereaza taxa auto . Este dreptul sau exclusiv sa dispuna daca vrea sau nu sa-si recupereze aceasta taxa intrucat, el este persoana care a platit-o pentru prima inmatriculare in Romania si nu dvs.
Buna ziua,
In legatura cu taxa auto cea noua.
Am achitat taxa veche pe 8 martie 2013 si am mers sa o inmatriculez luni in data de 18 martie 2013. Cei de la politie mi-au zis ca trebuie sa ma intorc la finante ca deja nu mai e valabila taxa, lucru ce nu mi se pare normal din moment ce taxa a fost platita pana la data de 15 martie. Acum cei de la finante ar trebui sa gaseasca o solutie de a calcula diferenta ce trebuie sa o mai platesc pentru a o echivala in taxa cea noua. Am fost la finante cu scopul de a ma ajuta si in loc de asta, mi-au calculat taxa cea noua si mi-au dat un nr de telefon la care sa sun sa clarific situatia cu un inspector. De o saptamana si ceva sun zilnic si mereu mi se raspunde ca nu au primit nici un raspuns. Ce pot face in situatia de fata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cjue si taxa de poluare Cornel  Vasile Cornel Vasile Taxa auto instituită de Guvernul României în ianuarie 2012 contravine Articolului 110 al Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene, a stabilit Curtea ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare plãtita (înainte de 15 martie) - dosar de înmatriculare refuzat observ observ Ca sa luam lucrurile în ordinea lor cronologica: [b]08.03.2013[/b] - M-am prezentat la Finanțe pentru calcularea taxei de poluare. Am primit un ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu pentru dacia - 2 gigelas gigelas O masina Dacia Logan 1.9,a fost inmatriculata prima data in 2004. Pe atunci,nu exista nicio taxa pe poluare. In ianuarie 2013,proprietarul a vandut-o,iar ... (vezi toată discuția)