avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... raspuns la interogatoriu prin avocat?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

raspuns la interogatoriu prin avocat?

Am cerut proba cu interogatoriu pentru persoana juridica.
Cealalta parte a depus raspunsurile, dar nu a raspuns la o intrebare esentiala.
In urma discutiilor in sedinta, avocatul partii dat un raspuns la acea intrebare.
Este valabil raspunsul avocatului, poate acesta raspunde in sedinta in locul persoanei juridice?
Eu cred ca ar trebui sa confirme persoana juridica cu stampila si semnatura.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:35, 7 Martie 2013
Interogatoriul presupune raspunsul la intrebari privind fapte personale. Poate raspunde la interogatoriu doar partea interogata personal sau prin mandatar cu procura autentica. Raspunsul dat de catre avocatul partii nu este valabil daca acesta nu avea mandat pt a raspunde la interogatoriu.
dar atunci cand avocatul sustine in sedinta ca clientul sau nu detine un anumit inscris, poate fi luata in considerare sustinerea sau nu?
Raspunsul avocatului se poate consemna in incheierea de sedinta, nu ca si raspuns la interogatoriu. Persoana juridica ar trebui sa raspunda in scris, prin reprezentantii sai.

Nu puteti obliga adversarul sa va raspunda cum doriti dvs, este pozitia lui procesuala. In plus va trebui ca dvs sa faceti probe in completarea probatoriului, sa combateti cumva pozitia persoanei juridice.
Raspunsul avocatului a fost consemnat in incheierea de sedinta.
Tocmai asta era intrebarea, acest raspuns dat de avocat este valabil? sau daca nu a raspuns persoana juridica insasi raspunsul avocatului nu poate fi luat in considerare?
La pronuntarea sentintei vor fi avute in vedere probele de la dosar si nu afirmatiile trecute in incheierile de sedinta.

Raspunsul avocatului nu va fi considerat proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interogatoriul persoanelor juridice - ioancar ioancar despre răspunsul la interogatoriul persoanelor juridice - în materie ... (vezi toată discuția)
Contestare interogatoriu mihai1667 mihai1667 Sunt implicat intr-un proces civil in calitate de parat. Instanta a aprobat proba cu interogatoriu ptr partea reclamanta. S-a depus acest interogatoriu ... (vezi toată discuția)
Raspuns interogatoriu otto2007 otto2007 Daca paratul nu a raspuns nici la al 3 lea termen la interogatoriu desi i s-a pus in vedere si in incheierea de sedinta ce se intampla? (vezi toată discuția)