avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical

Am o nelamurire.daca un salariat face atac cerebral si este in concediu medical cine si cat il plateste si pe ce perioada?are salariul in cartea de munca de 840ron.intr-o luna i s-a dat 750ron(bani pt care nu a semnat nici un stat),iar luna aceasta patronul i-a spus ca o sa-i dea 100-150ron.a fost internat si l-au trimis sa-si faca dosarul pentru pensionare.multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: t1t1 , utilizator 17:21, 7 Martie 2013
Depinde de mai multi factori, durata concediului medical, codul de indemnizatie, codul de diagnostic, daca este sau nu acordat "in continuare", veniturile realizate de respectivul salariat...
Poate fi suportat de angajator sau din FNUASS...
multumesc,o sa ma documentez mai mult si revin cu noi amanunte.
concediul medical este acordat "in continuare",cod indemnizatie: 01 boala obisnuita(adica 75% ),cod diagnostic 479(nu stiu ce inseamna asta),si e trecut :cronic.cam astea sunt informatiile pe care le am.imi puteti da un raspuns cat de cat lamuritor ce are de facut in aceasta situatie?multumesc anticipat.
Concediul initial are acelasi cod de diagnostic?
Pentru aflarea bazei de calcul trebuie sa-mi spuneti veniturile realizate de respectivul salariat in ultimele 6 luni anterioare acordarii concediului initial...

479 - infarct cerebral
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
concediul initial are codul 06 (urgenta medico-chirurgicala).baza calcul indemnizatie asig sociale de sanatate 5294,zile baza calcul 128,media zilnica a bazei de calcul a indem de asig soc de sanatate 4136,cuantumul indemnizatiei de asig soc de sanatate 579.

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie maternitate andrre andrre V-as ruga sa-mi indicati legea/hotararea/ordinul (numar, paragraf, articol etc) in care se specifica faptul ca [b]baza de calcul a indemnizatiei de sarcina si ... (vezi toată discuția)
Concediu boala cod 06 IldikoB IldikoB Buna ziua, am o nelamurire : concediu boala initial cod 06 : 4 zile din care 2 lucratoare, concediu in continuare 7 zile . Nelamurirea este daca mai plateste ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical simona_iunie simona_iunie Buna seara! Va rog sa-mi spuneti daca e corect ca un patron sa nu plateasca concediu medical in cazul in care angajatul are contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)