avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Suma neplatita la banca pentru care poti fi executat ...
Discuție deschisă în Executare silită

Suma neplatita la banca pentru care poti fi executat silit?

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati daca puteti sa-mi spuneti pentru ce suma de bani banca iti poate pune sechestru pe locuinta. Sotul meu a facut un credit iar eu sunt co-debitor. Suma care ar mai fi de achitat la banca este in jur de 4000 euro, dar cei de la banca ne-au obligat sa achitam suma de 3200 euro pana la sfarsitul lunii martie, in caz contrar vor pune sechestru pe casa. Noi nu putem sa achitam suma aceasta pentru ca sotul meu si-a pierdut locul de munca la 5 luni de la contractarea creditului iar salariul meu este in jur de 1000 lei. Am incercat sa discut cu cei de la banca sa ne micsoreze rata de la 280 euro pe luna la 100 euro , dar au refuzat.Din cauza aceasta am ajuns sa avem restante de 200 zile la credit ( in masura in care dadeam doar 100 euro pe luna, iar restul de 180 euro este considerat tot restanta !!!). Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru ca cei de la banca il suna zilnic pe sotul meu si -l ameninta cu sechestrul pe casa ! Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 14:13, 7 Martie 2013
Banca are dreptul de a intreprinde orice masura legala de executare silita pentru recuperarea creantei sale. In acest sens poate cere instituirea masurii popririi sau a vanzarii silite. Singura solutie este sa ajungeti la un acord consensual cu banca.
chiar si pentru sume mai mici decat valoarea locuintei? credeti ca as mai avea vreo sansa sa ajung la un acord cu banca in masura in care ne-au obligat practic fara sa mai stea la discutie sa achitam suma de 3200 euro pana la sf lunii? eu , in calitate de codebitor nu as putea lua legatura cu banca sa incheiem un acord sa achit eu ratele, dar lunar, nu toata suma o data?
Staruiti la nivelul creditorului pentru negocierea reesalonarii creditului restant
Analizati oportunitatea si avantajele unei recreditari in conditii favorabile
Ce optiune si avantaje ale unei creditari in conditii favorabile cu 200 de zile restanta?
O optiune ar fi sa vindeti casa cu un pret real, sa le dati datoria si sa va luati o alta casa pe diferenta, pentru ca daca o vand ei la licitatie va veti alege cu foarte putin (asta daca nu gasiti intelegere pentru reesalonare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme banca ghiorghiu ghiorghiu am un credit la pireus bank de nevoi personale fara garantii mi sa marit rata lunara de la 410ron la 870ron sotul nu mai are servici si am ramas in urma cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita firma de recuperare misa80 misa80 Sotul meu are un credit de la o banca la care a avut o restanta in jur de 800 de euro pe care a inceput sa plateasca in fiecare luna in plus pentru diminuarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit de nevoi personale fara garantie voicuadrianvaleriu voicuadrianvaleriu Buna seara. In 2008 am facut un contract de nevoi personale fara garantii. Din diferite motive, am ajuns la o restanta de peste 3000 lei, si am fost informat ... (vezi toată discuția)