avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere abuziva - falsa acuzatie de furt
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere abuziva - falsa acuzatie de furt

Buna. pana acum 3 zile am lucrat ca barman. In data de 5 .03 .2013 am primit un telefon de la administratoarea firmei prin care eram acuzata de furt. In localul in care lucram exista camere de filmat deci acest lucru poate fi demonstrat foarte usor ca fiind neadevarat.Cel mai rau e ca intreaga discutie a avut loc in timp ce in local se aflau si clienti. Deci in cele din urma mi sa spus la telefon ca nu mai are rost sa mai merg la servici si ca o sa ia seful legatura cu mine. Ieri am sunat sa vad ce se intampla deoarece nu a luat nimeni legatura cu mine si mi sa spus din nou ca o sa ia seful legatura cu mine pentru a completa cererea de demisie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:13, 10 Martie 2013
Asa cum am mai mentionat in nenumarate randuri trimiterea la ITM este posibila in anumite situatii si nu mereu ... imi pare rau sa spun dar foarte multe cereri adresate ITM-ul - sunt formulate inutile pentru ca oamenii sunt trimisi acolo degeaba - nu au rezolvare la aceasta institutie ..

La dvs este alta situatie, speta este de competenta ITM-ului si/sau Inspectiei Muncii ... la userul nostru ITM-ul nu are competenta in solutionarea problemei ...
Unde este gresala ?! De ce sa nu sesizeze ITM ?
Si vindictive a recomandat : " Sesizati ITM-ul ".
Si dvs. freeelis ati recomandat ; - " Nu aveti decat cateva posibilitati : pentru amenintari va adresati politiei , pentru neplata salariului ITM-ului si/sau instantei de judecata .. "
DECI ?
Daca nu cititi bine ce intrebari sau probleme sunt expuse , atunci nu mai confundati raspunsurile ... era vorba ca angajatorul nu il/o mai primeste la munca ... nu am scris sau am dat copy-paste la un raspuns de pe alt topic .fara sfi citit mesajul initial sau problema expusa ..

uitati problema expusa
... Nu ma pot prezenta la locul de munca. Nu ma mai primeste. Miau zis la telefon sa nu mai vin si ca ne intalnim sa semnez demisia. In locul meu este deja o alta persoana. ....

La asa ceva s-a dat raspunsul duceti-va la ITM ..sesziati ITM-ul ... care ar fi solutia ITM-ului in acest caz, daca ii tot trimitem acolo?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Imi plac discutiile in contradictoriu, Sunt constructive. Dar in acest caz, prefer sa cedez.....
Cu deosebit respect ,
Noapte buna !
Deja nu stiu ce sa mai fac sa sesizez si ITM-ul sau nu. De inteles e ca nu vreau sa imi recapat locul de munca deoarece mi-a promis ca dupa 2 ture cel mult o sa imi dau demisia de buna voie,deci ce rost are. Vreau sa il fac sa plateasca pentru vorbele pe care mi le-a adresat.La tribunal cu cine ar trebui sa vorbesc?

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu restant georgeop georgeop Buna ziua, As avea nevoie de niste lamuriri in ceea ce priveste urmatoarea situatie: M-am angajat la un restaurant in luna aprilie. Am semnat contracul de ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca elyk21 elyk21 Se poate face ceva impotriva unei fime care isi pacaleste intr-un fel angajatul pentru a incheia fortat un contract de munca? Mai exact situatia este asa: ... (vezi toată discuția)
Demisie fortata pufosu76 pufosu76 Buna seara.Va scriu in calitate de angajat la unul din magazinele mari de retail din Bucuresti.Magazinul este deschis de cateva luni si deja din cate ... (vezi toată discuția)