Buna ziua
o societate comerciala care cere deschiderea procedurii de insolventa pt o alta, cerere care i se admite, este obligata sa mai depuna si cerere de admitere a creantei?
va intreb intrucat sunt in aceasta situatie, si debitoarea a facut contestati pe acest motiv. ca desi am cerut deschiderea procedurii nu am depus cerere de inscriere a creantei.
va rog sa imi spuneti daca pana acum am procedat gresit sau nu, avand in vedere ca nu s-a mai pus problema niciodata in acest mod.
sa presupunem ca laura-jurist a investit instanta cu cererea de deschiderea a procedurii la data de 1 octombrie 2012 pentru suma x, ecrisul a acordat termenul pe 10 ianuarie 2013.
La data de 10 ianuarie se deschide procedura.
Laura-jurist va depune declaratie de creanta DOAR daca s-a modificat suma x pentru care a solicitat deschiderea procedurii. adica daca intre 1 octombrie -10 ianuarie au aparut dobanzi, penalitati sau chiar daca solicita cei 120,3 lei taxa judiciara de timbru si tb judiciar.
Exista posibilitatea ca debitorul sa faca plati partiale catre creditorul laura intre 1 octombrie 2012-10 ianuarie 2013, atunci acesta intr-adevar obligat sa depuna o declaratie de creanta.
la ultimul termen s-a dispus amanarea cauzei pt studierea de catre contestator a inscrisurilor pe care le-am depus, atat noi, cat si administratorul judiciar.
promit sa revin cu solutia de indata ce o voi afla si eu.