buna ziua. am urmatoarea problema si nu stiu care afi solutia corecta si daca se poate cat mai simpla . in decembrie 2012 am obtinut un ordin de protectie pt mine si copilul meu minor de 3. ani fata de fostul sot . ordinul este pe o perioada de 6 luni cu o distanta de 300 m fata de mine ,copil ,loc munca, gradinita , consiliere psihologica pt fost sot . ordinul nu s-a pus in executare decat in februarie dupa mai multe plangeri la politie . fostul sot a depus recur dar nu in termenul legal ,iar la primul termen de recurs nu s-a prezentat nici el si nici nu a angajat avocat a trimis pe cineva cu procura sa il reprezinte acesta nefiind avocat.s-a stabilit un nou termen in luna martie pt ca el sa isi ia avocat sau av din oficiu. precizez ca el are apartament proprietate personala pt care a facut contract de comodat ca sa nu declare venituri si sa nu dea pensie alimentare copilului din venituri. casa din care a fost evacuat , unde locuiesc eu si copilul, este o casa construitaimpreuna cu fostul sot pe terenul meu dinainte de casatorie ( detinem o casa veche cu teren dinaintea casatoriei) fara autorizatie ,i-am facut procura sa faca acte , autorizatii. dar a facut declaratie notariala , din acest motiv nu pot face partajul sa il despagubesc. pt actele casei am in aprilie dosar pt accesiune imobiliara pe numele meu , urmand sa facem partajul dupa ce obtin titlu de proprietate. el nu are domiciliu la adresa respectiva . intrebarea mea este daca pot sa refuz sa il primesc in casa supa ce expira cele 6 luni , mai ales ca el trebuia sa faca consiliere psihologica si nu a facut , acum incearca sa spuna ca s-a imbolnavit din cauza mea si sa ii dau pensie , s-a internat cu probleme de inima .in utima perioada cat a locuit cu mine si cu copilul nu a mai platiti nimc la utilitati acestea fiind toate pe numele meu a fost violent verbal , fizic etc . cu toate ca are unde sa se duca spune ca nu pleaca fara o suma mare de bani , dar nici partaj nu doreste sa faca adica el sa nu cheltuiasca nimic dar sa primeasca tot , nu mai am posibilitatea sa il tin si pe el asasa sa consume dar fara sa plateasca , e pensionat pe caz de boala si toata ziua statea pe calc . la tv , lumini aprinse doar ca eu sa platesc facturi mari . sa dovedeasca ca nu fac fata cheltuielior .
va rog sa imi dati o solutie ce trebuie sa fac sa il tin la distanta pana reusesc sa fac acte pe casa si eventual partaj.
la acesiunea imobiliara poate cere sa fie si el proprietar ? eu si copilul meu avem nevoie de liniste si de cand a plecat fostul sot comportamentul copilului s-a schimbat uimitor in bine . este mult mai linistit si mai vesel
Nu-l primiti in casa si daca se adreseaza instantei cu cerere de reintegrare in locuinta, nu aveti decat sa va aparati.. ca e violent, ca nu plateste , ca ar avea unde sa stea.
buna ziua.
va rog sa imi spuneti daca prin hotarare presidentiala se poate reintegra la domiciliu fostul sot tinand cont ca la recurs tribunalul bucuresti i-a respins recursul .acum a cerut ca prin ordonanta president. sa se reintegreze depunand la doar acte medicale pe caz de boala psihica "simptomatologie de tip depresiv declansata si intretinuta situational" medicamentele pe care le ia au reactii adverse de irabilitate , agresivitate. a depus si un contract de comodat pt apartamentul lui sustinand ca nu poate locui in apart proprietate personala deoarece e datspre folosinte in comodat. din aceleasi declararii am aflat ca a facut plangere penala impotriva mea pt marturii mincinoase , eu am inregistrari cu el cand ma ameninta ca ma omoara si cand voorbeste urat in fata copilului minor 3ani ( se accepta in aceasta situatie?).in declaratiile de la recurs spunea ca e bolnav de plamani acum vine cu adeverinta de bola psihica,
o alta lamurire as dori daca sun la medicul lui care i-a pus diagnosticul sa intreb cat de violent poate fi in cazul in care se reintegreaza sa stiu la ce sa ma astept se considera ca incalca drepturile lui sau altceva?
Cred ca e mai bine sa va sfatuiti cu un avocat care sa vada exact cum e cu procesele astea.. nu inteleg ce recurs i s-a respins si ce recurs se judeca.
N-ar avea cum sa-l reintegreze cat ordinul ala e in vigoare...
De cand are contractul ala de comodat incheiat si pe ce perioada ? precis exista si clauze pt reziliere.. sa-l rezilieze si sa se duca la locul lui.. eu nu cred sa obtina reintegrarea in spatiu.. dar nici n-ar trebui sa stati in pasivitate si sa nu va aparati.
Nu pot fi folosite probele alea cat nu puteti dovedi ca pe el l-ati inregistrat
Fostul sot procesoman
tinaa
buna ziua. revin cu o rugaminte pentru o solutie , o indrumare la o problema la care nu am gasit rezolvare din 2012 pana acum cu toate ca am avut diferite ... (vezi toată discuția)