buna ziua. revin cu o rugaminte pentru o solutie , o indrumare la o problema la care nu am gasit rezolvare din 2012 pana acum cu toate ca am avut diferite procese castigate . pe scurt in 2012 am divortat , divort cu minori , baietelul ramanand la mine ,. dupa divort am obtinut ordin de protectie pt mine si baietel pt 6 luni , obligarea fostului sot la consliere psihologica , pastrarea distantei 300 m , etc, el nerespectand acest ordin de protectie , a plecat dupa 2 luni evacuat de politie , nu a adus adeverinta ca a avut sedinte de consiliere psihologica ,la toate recursurile si la toate chemarile in instanta, ordonanta presidentiala , revocare ordin protectie am castigat ,
de mai multe ori a facut plangeri impotriva mea la politie , plangeri pe care nici cei de la politie nu le intelegeau nu stiam ce vrea de la mine , doar ca eu lipseam de la servici ca asa e procedura la fiecare plangere trebuie sa dai declaratii.
astazi am primit o instiintare de la un cabinet de av, pt mediere unde cere reintegrarea in familie, am sunat sa confirm ca ma duc iar dna av a zis ca nu e nevoie ca e doar de forma ca oricum fostul sot ma va chema in instanta .
precizez ca a fost evacuat dintr-o casa construita in timpul casatoriei fara autorizatie de constructie pe terenul meu si langa casa veche proprietatea mea dinainte de casatorie , am incercat in instanta o accesiune imobiliara , timp de 1 an am fost in tribunal , reprezentata de av , si decizia a fost ca primaria nu are calitate procesuala pasiva , deci casa in care vrea fostul sot reintegrarea nu este nici a mea nici a lui nu avem acte pe ea actele fiind doar pe teren si casa veche.
nu inteleg de ce nu vrea mediere , deoarece eu doresc sa rezolv aceasta problema sa uit de fostul sot , sa ii dau casa si terenul si sa ma despagubeasca daca vrea asa mult casa asta , el are un ap 2 camere si masina prorietare dinainte de casatorie .
va rog frumos sa ma indrumati ce trebuie sa fac la mediere si cum sa procedez sa termin acest capitol din viata mea, fostul sot , cum sa procedez sa nu ma mai cheme in tribunale , el e pensionar dar eu lipsesc de la servici ,eu am copil mic el a inceput sa faca crize de cand s-a nascut copilul deci am foarte mult de pierdut daca nu gasesc o solutie , timp , bani lipsa de la locul de munca si stresul e groaznic .
va rog un sfat .
La mediere va duceti daca vreti. El ca reclamant e obligat sa ajunga sa se informeze despre avantajele medierii, insa sa ajungeti la un acord nu e obligatoriu.
Puteti merge macar sa vedeti ce vrea si puttei propune ce vreti dvs, poate ajungeti la un consesns si scutiti un proces.
Dvs stati in casa asta sau in cea veche ?
Nu puteti rezolva cu actele celei noi prin actiune separata ? Ziceti ca ati avocat , nu a avut nicio parere cum sa actionati sa va puneti in regula cu actele casei ?
multumesc pt raspuns . am avut timp de 1 an o casa de av care a facut aceesiune imobiliara si am pierdut toti banii nu am rezolvat nimic cu toate ca imi garantau ca voi avea acte pt casa . am incercat si prin primarie dar nu se poate
la mediere ma duc cu toate ca dna av a spus ca fostul sot nu vrea mediere vrea sa ma dea in judecata .
stau in casa acesta ca cea veche este partial demolata . fostul sot are mai multe procese si cu alte autoritati ( lucratori in politie ) . a devenit "client " fidel salilor de judecata .
va rog sa imi spuneti la mediere pot obtine un act prin care sa dovedesc ca doresc mediere si ca fostul e imoptiva?
exista riscul sa i se acorde dreptul de a sta in casa ( nu a avut domiciliul acolo niciodata )? am baietel mic care are amintiri f urate cu el si a vazut niste lucruri urate care l-au marcat ( ordinul de protectie - obtinut cu acte medico-legale violenta , )nu vreau ca un astfel de om sa ii strice viata baietelului meu . eu vreau sa ii dau casa si sa ma despagubeasca el dar nu gasesc o cale sa ajungem la o intelegere .
vo rog sa ma ajutati cu o indrumare .
multumesc
ps. trebuia posta la alt forum ?
Fostul sot a fost obligat de procedura sa apeleze la mediator, sigur ca vrea sa va dea in judecata, insa nu e rau ca mergeti, macar dovediti bunavointa. nu sunteti obligata sa mergeti si nici sa ajungeti la un acord, nu va influenta negativ procesul faptul ca nu ati ajuns la un acord, nu va conta din ce pricina.
daca omul are unde locui, nu va obtine reintegrarea, va fi indrumat sa ceara partajul.
(S-ar fi potrivit si la familie, dar nu strica nici la civil.)
va multumesc foarte mult , fostul sot are ap 2 camere proprietatea lui ,. partajul nu se poate face a incercat de 2 ori dar neexistand acte pt casa nu poate face partaj . am vrut sa fac si eu partajul am discutat cu av dar a zis ca trebuie sa am un bun pe care sa il impart pe cand in situatia mea aceasta casa nu exista legal , nu am ce acte sa depun in instanta .
la orice ma asteptam dar sa ceara sa locuiasca cu noi , dupa atata timp , cand el are casa lui nu ma asteptam . vrea reintegrarea in imobil unde nu platea nimic sa platesc si pt el utilitati si sa ma termine psihic. va multumesc mult pentru raspuns sper sa nu fie intergrat un asemenea om langa un copil de 4 ani , deabea dupa cateva luni dupa ce a fost evacuat fostul sot baietelul meu s-a linistit si nu mai plange in timpul somnului nu se mai trezeste speriat ,nu pot sa il las sa stea langa copil .