avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare ong pentru activitati de formare ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare ong pentru activitati de formare profesionala

Buna ziua
doresc sa infiintez o asociatie sau un ONG care sa aiba ca si activitate un centru de formare profesionala. Mentionez ca detinem un ONG si desfasuram activitatea sus mentionata, avand acreditare doar pentru cursurile desfasurate. Mai amintesc ca detinem si un SRL. Putem sa infiintam aceasta asociatie , cum in baza caror legi?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 12:55, 12 August 2013
Daca aveti deja un ong care e acreditat pentru o serie de cursuri, sa inteleg ca va intereseaza sa inchiriati si sa amenajati un spatiu cu dotarile aferente, in care sa derulati cursurile si eventual ceva practic? Daca nu am inteles bine, va rog sa detaliati.
Da, se poate infiinta un Centrul de formare profesionala fie de catre ONG , fie de catre SRL.
Furnizori de formare profesională pot fi şi centrele de formare profesională, cu sau fără personalitate juridică, înfiinţate, potrivit legii, de persoane juridice de drept public sau privat.
O CONTINUARE A INTREBARII PUSE.....ONG-UL POATE LUA IN SUBORDINE O FRANCIZA EDUCATIVA?
OG 52 / 1997 reglementeaza contractul de franciza numai ca relatie intre persoane juridice cu scop lucrativ, fiind discutabil daca ar fi aplicabil si cazului in care beneficiarul francizei este un ONG. Eventual se poate incheia un contract de ”franciza” care sa nu se refere la frenciza in sensul OG 52 / 1997 si sa nu intre sub incidenta acesteia.... Nu stiu daca in practica s-a consacrat asa ceva. Daca activitatea educationala francizata se practica cu caracter de activitate economica, trebuie vazute limitarile si conditionarile din legisaltia privind ONG-urile (OG 26 / 2000 - sa aiba caracter accesoriu si in stransa legatura cu scopul principal al ONG-ului) si eventuale conditionari din legislatia speciala privind formarea profesionala a adultilor. Din pacate nu va pot oferi un raspuns complet si cat de cat sigur...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem asociatie si dorim sa realizam cursuri de formare profesionala. Asociatie TR Asociatie TR Daca suntem Asociatie si dorim sa realizam cursuri de formare profesionala este nevoie sa trecem codurile caen in statut? sau cum se procedeaza? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Asociatie cu activitati economice suciu_diana suciu_diana Buna ziua, o asociatie non-profit poate desfasura si activitati economice...corect? Dar daca aceasta asociatie non-profit desfasoara [u]numai ... (vezi toată discuția)
Organizare scoala de soferi pe ong ContSters284525 ContSters284525 O Asociatie poate desfasura ca si activitate economica scoala cursuri de soferi si daca da, in ce baza. Nu dorim sa deschidem SRL in cadrul Asociatiei. (vezi toată discuția)