avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul meu de proprietate....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul meu de proprietate....

..buna ziua.Am o problema si vas ruga frumos sami raspundeti .Am obtinut un apartament cu 2 camere de la un verisor,cu act de vanzare cumparare,dar cu o interdictie de instrainare si grevare ,in favoarea tatalui meu.As vrea sa stiu,daca eu sunt unic proprietar??,pt ca pe contract e doar semnatura vanzatorului si a cumparatorului.Si ce inseamna aceasta interdictie de grevare si instrainare??Nu pot sal vand fara acordul tatalui meu,si mai ce nu pot face??Si,daca eu am doar contractul de apartament ,si tatal meu are si el un contract,dar si c.f. apartamentului,cum pot obtine si eu un c.f al apartamentului??Va multumesc frumos si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters7627 , utilizator 12:21, 22 Februarie 2009
Sunteti unic cumparator, doar ca nu puteti vinde/dona sau ipoteca apartamentul atata timp cat traieste tatal dumneavoastra. Puteti obtine un extras CF de labiroul de carte funciara
Interdicţia de înstrăinare şi grevare poate fi înscrisă asupra unui imobil doar în situaţii bine justificate, cum ar fi aceea a existenţei unei creanţe cu privire la preţ sau la sumele de bani din care s-a plătit acel preţ. Dacă tatăl dumneavoastră nu figurează în act ca procurator de fonduri, interdicţia înscrisă în favoarea lui este nejustificată, ea constituind o încălcare a principiului liberei circulaţii a bunurilor, o clauză convenţională de inalienabilitate total nefondată.

Puteţi cere instanţei să dispună radierea ei din CF.

Interdicţia de înstrăinare vă împiedică să vindeţi, iar cea de grevare vă împiedică să constituiţi un drept real asupra imobilului (nu îl veţi putea ipoteca).

Ceea ce mă miră este faptul că notarul a admis înscrierea acestor interdicţii fără să existe vreun temei.
Ce spuneti domnule themis de stipulatia pentru altul? De ce ar nu la o astfel de clauza? Nu cumva nulitatea trebuie sa fie expresa?
Stipulaţie pentru altul? Unde vedeţi aici stipulaţia? Cine este stipulantul, cine este stipulatul, cine este terţul beneficiar? Din spusele userului, eu văd două părţi: vînzător şi cumpărător. Cred că faceţi o confuzie.

Apoi, despre ce nulitate vorbiţi? Care nulitate expresă?
Domnule themis, vanzatorul este stipulantul, beneficiarul este tatal cumparatoarei. Beneficiarul nu trebuie sa fie parte in contract. Dupa parerea mea aceasta clauza este valabila.
Ma refer la nulitatea clauzei prin care s-a stipulat interdictia de instrainare si grevare. Dumneavoastra spuneti ca se poate duce la CF sa ceara radierea acelei interdictii. Cum sa ceara altfel decat daca instanta constata nula aceasta clauza? Aveti o alta solutie?

Alte discuții în legătură

Clauza inalienabilitate 15062013 15062013 Buna seara, Soțul meu a mostenit împreuna cu sora sa un apartament in urma decesului mamei. Inainte de căsătoria noastră, sora a ieșit din ... (vezi toată discuția)
Clauza de inalienabilitate admisa numai in cazul contractelor ce transfera dreptul de proprietate licopodicum licopodicum Buna ziua, potrivit articolelor 627-629 din NCC clauzele de inalienabilitate pot fi incluse in contractele translative de proprietate. Oare o astfel de clauza ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara madilie madilie Buna ziua, Am si eu o intrebare. Tocmai am cumparat un apartament. Am platit banii in avans cu semnarea unui antecontract. Ulterior am cumparat si un loc de ... (vezi toată discuția)