avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Este legala folosirea acestui program pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Este legala folosirea acestui program pentru descarcare fisiere?

Este legal sa folosesc internet download manager pentru a descarca de pe scribd un pdf privat cu drepturi de copyright (care nu are optiune de download) daca scopul este doar pentru folosinta proprie? E mai usor sa accesez pdf-ul daca il am salvat in calculator decat daca trebuie sa ma duc pe scribd sa-l vizionez. E contraventie/infractiune? Poate sa aiba dreptul la despagubiri autorul pdf-ului daca folosesc acest program? (inca odata, decat pentru folosinta proprie, fara sa-l distribui nimanui). As vrea sa stiu daca e legal sau nu ca sa stiu daca pot sa folosesc sau nu acest program. Eu am platit ca sa am acces la acel pdf.
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2013
ContSters224507, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters224507 , utilizator 13:48, 26 Martie 2013
Scribd nu limiteaza download-ul prin folosirea unui anumit program. La "General Terms of Use" este specificat clar, ca orice material downloadat in scop personal, nu incalca politica de copyright.
Numai in cazul in care dvs. folositi acel material in alte scopuri (autorul dreptului se sesiseaza si anunta DMCA), se poate ajunge pana la stergerea contului dvs. fara preaviz.
Am uitat sa va spun cateva lucruri.

Eu am platit pentru a fi membru al unui forum privat iar acel forum mi-a pus la dispozitie pdf-ul privat de pe scribd.

Autorul pdf-ului imi da urmatoarele drepturi: sa vad website-ul si materialul din website pe un computer sau telefon prin intermediul unui browser precum si sa copiez si sa memorez website-ul in memoria cach a browser-ului. Pentru orice altceva am nevoie de acordul lui.

Daca descarc pdf-ul prin intermediul unui program special in scop personal poate avea dreptul la despagubiri? Fac vreo contraventie sau infractiune?
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2013
ContSters224507, utilizator
Din moment ce exista limitari (specificate de autorul pdfF-ului), ar trebui sa le respectati. Faptul ca ati downloadat neautorizat fisierul respectiv, poate atrage o sanctiune din partea administratorilor platformei respective (daca sunteti raportat de autor) sau se sesizeaza IT-sti care oricum urmaresc utilizarile neautorizate (IP, mapping-ul,ISP, etc).

Nu cunosc termenii si conditiile forumului accesat de dvs. (cel pentru care ati platit calitatea de membru), dar daca documentul este incarcat pe Scribd, atunci trebuie sa va incadrati in termenii si conditiile acestuia.

Scribd acorda fiecarui utilizator autorizat sa acceseze informatiile de acolo o licenta limitata si non-exclusiva pentru a vizualiza, printa sau descarca pdf-ul dorit, fara ca sa limiteze descarcarea pe un dispozitiv portabil.
Multumesc. Atunci nu o sa mai downloadez pdf-ul si o sa il citesc doar din browser.
Un lucru trebuie sa va fie clar: a accesa fara drept acel document este o infractiune, chiar daca nu-l descarcati cu un manager de download. Dar se pare ca e vorba de o fapta pentru care chiar termenul de gainarie e prea sever si nu prea vad eu politisti care sa stea sa se ocupe de un astfel de caz, in timp ce exista infractiuni grave, serioase de rezolvat. Deci, daca nu faceti upload de astfel de documente, nu prea are nimeni ce va face, titularii drepturilor de autor nu prea pot pretinde daune, iar politistii ar zice ca vulturul nu prinde muste.

Alte discuții în legătură

Programul "torch" este interzis sau nu? elena138 elena138 Buna seara! Am nevoie de muzica de pe Youtube pentru prezentari power point. Pot sa descarc muzica folosind \\"Torch\\" sau e la fel de interzis ca ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru videochat titus_steel titus_steel Buna ziua , am o intrebare preventiva sa adresez Domnilor Avocati . Sa zicem ca o persoana care lucreaza in domeniul video chat , banuiesc ca toata lumea ... (vezi toată discuția)