avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Drepturi de autor pentru videochat
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Drepturi de autor pentru videochat

Buna ziua , am o intrebare preventiva sa adresez Domnilor Avocati .
Sa zicem ca o persoana care lucreaza in domeniul video chat , banuiesc ca toata lumea stie ce inseamna (transmitere de imagini si sunet live pe anumite siteuri speciale pentru asta) si cineva te filmeaza in timp ce faci asta apoi ajunge acel filmulet pe internet , in ziar sau tv asta fara acordul tau sau tu sa fi stiut asta , care sunt drepturile acelei persoane ?
Drepturile carei persoane? A celei care se lasa filmata sau a celei care distribuie "filmuletele"? Nu prea este clar...
evident persoana care a fost filmata ..ca cea care a filmat sau publica un articol nu este preduspusa la nici un rau
Pai din moment ce respectivul a platit pentru ca imaginile alea sa ii fie difuzate lui, la comanda, sunt ale lui si face ce vrea cu ele, daca nu s-a convenit prin contract altfel.
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2015
tgeorgescu, utilizator
nu exista asa ceva ... in video chat se face broadcasting live nu se filmeaza apoi se vand filmarile , este diferenta ...in plus de asta cel care filmeaza o face fara acordul modelului asta este idea , nu vad ce este asa greu de inteles , banuiesc ca din cauza domeniului ...suna mai ciudat video chat cred :) legile sunt aceleasi . in concluzie eu cred ca ai dreptul sa ii dai in judecata si sa ii castigi pe cei care fac asta .
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2015
titus_steel, utilizator
Cred ca dl.Georgescu se referea la faptul ca serviciul respectiv, este livrat in baza acceptarii conditiilor de utilizare a site-ului (tot un contract). Daca acele conditii nu contin si clauze care interzic filmarea live-ului si apoi difuzarea materialului, dvs. nu sunteti acoperit din acest punct de vedere.
Ba mai mult, cred ca instanta civila va merge pe prezumtia de consimtamant si va respinge o atare actiune.
Pentru o mai buna documentare privind respectul vietii private si demnitatii persoanei umane, va rog sa cititi Codul Civil art 72-art.76.

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de trademark infringement in cazul unui website RazvanR RazvanR Buna ziua, Am o intrebare ceva mai complexa legata de posibile procese de trademark infringement in cazul unui website hostat pe server din SUA. O scura ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor poze llukas llukas Am gasit pe internet site-uri care vand imagini dar nu iti ofera dreptul de a le imprima pe diferite obiecte pentru vanzare. Daca cumpar aceste imagini si le ... (vezi toată discuția)
Fotografie de pe facebook distribuita pe alt site fara acordul meu vlad_style22 vlad_style22 Bună seara, îmi cer scuze că vin aici cu acest cont nou şi fără a avea un \\"trecut\\" în spate însă sunt destul de \\"disperat\\" în momentul de ... (vezi toată discuția)