avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare viata debitor imobiliar / polita in favoarea ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare viata debitor imobiliar / polita in favoarea bancii sau a unei rude.

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie.
Parinte necasatorit, credit imobiliar la banca, apartament ipotecat pe ani de zile, ... are copil minor.
Ce poate sa faca parintele ca in nefericita situatie in care decedeaza, apartamentul sa ii ramana copilului? Poate face o asigurare de viata? Asigurarea sa o faca cu beneficiar banca sau o persoana fizica, ruda? Cu clauza? De care?

Sunt sigur ca multe persoane sunt in aceasta situatie si si-au pus aceasta problema. Cum ar trebui procedat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: e4c5 , utilizator 07:00, 14 Martie 2013
De ce inca o polita in favoarea bancii ? Din cate stiu nu primesti un credit daca nu inchei o polita de asigurare pt. riscul a, b, c, cesionata in favoarea bancii. Puteti incheia o a doua polita de asigurare, riscul asigurat fiind decesul si beneficiarul politei fiind copilul ! Sunt ,,n" variante pe piata, nu intru in amanunte.
e4c5 a scris:
De ce inca o polita in favoarea bancii ? Din cate stiu nu primesti un credit daca nu inchei o polita de asigurare pt. riscul a, b, c, cesionata in favoarea bancii.


Da. Culmea este ca la ora asta nu exista o polita de viata cu beneficiar banca. Exista doar o asigurare obisnuita de locuinta, cutremur, etc.
Iar banca nu se ingrijoreaza deloc in privinta asta, adica nu a cerut aceea asigurare de viata.
Poate datorita faptului ca exista ipoteca pe doua apartamente pentru acel credit? :-/
Oricum, functionara de la banca a spus ca nimeni nu si-a pus aceasta problema ... iarasi o afirmatie extrem de curioasa.
Daca gajul (ipoteca)este suficient de mare, banca nu are griji, fiindca in caz de deces al imprumutatului, are de unde sa-si recupereze creditul(singura ei grija!) Pentru disparitia din viata a aducatorului de venituri, nu se pot ingrijora decat implicatul si eventual rudele sale!
...poate pt. ca exista ipoteca pe doua apartamente pentru acel credit...

Nu poate, sigur acesta e motivul ! Daca o ipoteca acopera in proportie de 120%-150% creditul, normal ca banca sta linistita, suspect de linistita ! In alte tari bancile te consiliaza, iti dau sfaturi, practic te protejeaza, normal, in limitele impuse de afaceri. La noi ai de a face cu escr*ci, nu bancheri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita de asigurare de viata oana_i oana_i Buna ziua! Am un contract de credit incheiat pe o perioada de 5 ani, insotit de o polita de asigurare de viata pt beneficiarii de credite. Beneficiara ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintei in cazul creditului imobiliar cu ipoteca llp_llp llp_llp Am achizitionat un apartament prin credit imobiliar cu ipoteca si anual sunt obligata sa inchei o polita de asigurare cesionata in favoarea bancii ce cuprinde ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar ContSters79066 ContSters79066 Pe data de10 februarie 2010, in urma unui accident rutier au decedat doua persoane (sot si sotie). In urma lor a ramas o fetita in clasa a XI, de 18 ani. Mama ... (vezi toată discuția)