avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare pensie alimentara perioada vacantei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare pensie alimentara perioada vacantei

Buna ziua,

am o Hot Jud prin care fostul sot trebuie sa plateasca 1/4 din venituri pensie alimentara minor in urma divortului.

acum m a dat in judecata pt recuperarea sumei platite pe perioada vacantelor cat sta la el (total 7 saptamani pe an).

are vreo sansa de castig?
multumesc.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
ContSters284642, utilizator
dna Avlil, am retinut ideea Dvs.

o zi buna
Stimata doamna,
Noul Cod Civil mentioneaza clar ca ambii parinti trebuie sa contribuie la intretinerea, cresterea si educarea copilului, in natura si in bani.
Firesc era ca hotararea judecatoreasca sa fie clara, ca cele aferente Codul Civil belgian, sa prevada cu ce sume trebuie sa contribuie fiecare din parinti pentru cresterea copiluiui.
Situatille anacronice, in care unul din parinti finanteaza cheltuielile de investitii ale altui parinte in imobile, trebuie sa inceteze.
Sumele in cauza sunt afectate cresterii copilului, nu sunt rente ale celuilalt parinte, pana la majoratul copilului.
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
Arslan, utilizator
midaria82 a scris:

Multumesc Avlil pt gandurile bune.

Recunosc ca nu sunt interesata sa renunt la pensia alimentara a copilului in schimbul unor beneficii de genul hainutze sau rechizite. Consider ca acest copil sta putin cu tatal ei ( o zi la 2 saptamani ) astfel incat el sa ii cunoasca necesarul.

Cred ca aici e cheia intregii situatii conflictuale. Probabil fostul sot are suspiciunea ca Dvs folositi banii trimisi in interesul personal si nu al copilului (iar fraza de mai sus ar putea sa ii dea teoretic dreptate). Ma gandesc ca nu este atat de meschin incat sa se bucure la niste banuti pe care Dvs ii folositi pentru a cumpara o ciocolata la copil. In acest caz cred ca ar trebui sa gasiti o cale sa il convingeti ca folositi banii pentru copil, caz in care ar putea sa se gandeasca sa renunte la aceasta actiune in justitie.
Stiu ca e obligatoriu ca un copil sa aiba ce manca,imbracaminte,incaltaminte,medicamente (daca e bolnav),dar nu e nimeni obligat sa suporte costurile unor cursuri de fite precum tenis,gimnastica,umbre chinezesti,etc.
depuneti intampinarea in termen. in sentinta pe care o aveti scrie ca tre sa stea la el 7 sapt si pe acea per e scutit de plata ? nu cred. mai aratati ca de atunci copilul a mai crescut si nevoile lui de asemenea. pensia sa-i fie retinuta tatalui din salariu, de catre angajator,.

Alte discuții în legătură

Compensarea pensiei de intretinere minor SeaPoison SeaPoison Buna ziua, Fostul sot a cerut copilul sa stea la el in vacanta de vara 2 saptamani. La terminarea celor 2 saptamani a cerut sa il mai las 1 saptamana. Dupa ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara "in vacanta" clumpy clumpy voi incerca sa expun cat mai clar problema la care astept un raspuns: am divortat acum 5 ani de sotul meu, la un an dupa ce el a parasit domiciliul ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil- compensare cu alte contributii cocos144 cocos144 Buna seara ! Prin documentele de divort,tatal este obligat la plata lunara a unei pensii de intretinere pentru copilul minor ramas in ingrijirea mamei ( ... (vezi toată discuția)