avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se face o cerere de recurs ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se face o cerere de recurs ?

salut.
daca ma poate ajuta cineva, sa formulez o cerere de recurs.
precizez ca nu am mai facut asa ceva, si nu m-am lovit de acest lucru pana acu`.
am fost la informatii la judecatorie, si un domn "foarte" amabil m-a lamurit bustean, "consultati un avocat", si "ar trebui sa stiti acest lucru" ...

nu formularea e problema ci fundamentarea recursului. Formularea e simpla : Domnule Presedinte, subsemnatul domiciliat ... , in contradictoriu cu ..... formulez RECURS impotriva sentintei civile nr. ..... din urmatoarele considerente : si enumerati motivele de recurs.
Vedeti ca recursul ar cam trebui bine fundamentat, ca altfel va duceti cu el doar ca sa platiti cheltuieli intimatului.
Recursul depinde de hotararea atacata, nu exista cerere de recurs pe care o folosesc toti recurentii, ca de aia sunt dosare diferite de recurs!
In Codul de procedura civila actual, recursul nu mai poate fi facut fara avocat si asta are o logica! Desi nu sustin ideea obligativitatii, cred ca ar trebui sa intelegem ce urmarea legiuitorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere alt termen la recurs? pacurariu maria pacurariu maria Daca nu am inaintat intampinare la recurs pot cere o amanare sa imi formulez intre timp intampinarea astfel sa ma incadrez in cele 5 zile pentru a mi se lua in ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala atila atila Am facut recent o plangere impotriva unui proces verbal de contraventie care a fost respins de instanta, cu drept de recurs. Cum se poate face acest recurs? (vezi toată discuția)
Solutie recurs ContSters228970 ContSters228970 Ce inseamna urmatoarea solutie data de tribunal la recurs : ,, Solutie: Suspendă judecarea cauzei conform in temeiul art. 114 alin. 4 Cod proc. civilă ... (vezi toată discuția)