avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort.partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort.partaj

Bunaziua,nepotul meu nu sa mai inteles cu sotia si sau separat(acum urmeaza sa divorteze).
Situatie de impartire a bunurilor : nepotul are casa la curte cumparata si achita integral inainte de casatorie,mobilata de la usa pana la ultima camera,in timpul casatoriei au dobandit o masina si nepotul o casa a parintilor ce au decedat(mostenire/au facut succesiune pe numele nepotului).Va rog sa imi spuneti daca casa dobandita(mostenire)in timpul casatoriei va trebui sa o imparta cu sotia la divort .Va multumesc .
Nu, e bun propriu daca e mostenita.
Va rog poate eu nu am inteles,casa parintilor lui ce a fost dobandita va trebui sa o imparta cu fosta sotie sau nu va trebui .Va multumesc
Bunul dobandit prin mostenire este propriu, nu va fi cuprins in masa partajabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sot supravietuitor favex favex O familie este compusa din sot , sotie si un copil al sotiei dintr-o casatorie anterioara. Locuiesc intr-un imobil proprietate a parintilor sotiei. Acestia ... (vezi toată discuția)
Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)
Mostenirea vanduta in timpul casatoriei se imparte la un eventual divort? Remes Remes Buna ziua. Eu sunt singur la parinti si din cate cunosc eu o eventuala mostenire (un apartament) care mi se cuvine nu se imparte cu sotia la un eventual divort ... (vezi toată discuția)