avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Probleme Primarie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Probleme Primarie

Este legal ca angajatul unei Primarii de comuna sa refuze eliberarea adeverintei necesare intocmirii dosarului pt APIA pe motiv ca cetateanul care a solicitat aceasta adeverinta nu are impozitul pe casa si teren achitat la zi ?
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 21:33, 11 Martie 2013
Cel mai bine ar fii sa mergeti cu o cerere catre primarie in care doriti sa va elibereze o adeverinta ptr ca va trebuie la dosar APIA. Aceasta cerere o duceti la registratura primariei si solicitati un nr.de inregistrare.
Functionarul va trebui sa va aleaga intre:
1) sa va elibereze adeverinta
2) Sa va refuze eliberarea adeverintei.

Acest functionar va trebui ca in termen de 30 zile sa va dea raspuns,in cazul in care nu vrea sa va elibereze aceasta adeverinta,functionarul va trebui sa specifice in scris catre dvs MOTIVUL LEGAL ptr care nu va elibereaza adeverinta.

Multumesc pt raspuns. Totusi,nu incalca legea refuzind sa elibereze adeverinta conditionind acest lucru cu plata impozitelor?
Ramane de vazut pe ce lege se bazeaza primaria ptr neeliberarea adeverintei ptr.ca nu ati platit impozitele. Cand veti primi raspunsul lor,vedeti ce lege si articol invoca in dreptul lor.
Multumesc pt raspuns
Este un abuz, ceea ce face functionarul public, nu exista nici un articol care sa va oblige sa achitati impozitul pt imobil, inainte de data primului termen legal, aceasta fiind pe 31 martie.

Daca nu va elibereaza certificatul fiscal, pana pe data de 25 martie, dupa aceasta data, veti fi nevoit sa achitati si impozitul pt primul termen de plata.

Solicitati sa mergeti in audienta la un sef de serviciu, sau mai departe, desi este posibil ca acest lucru sa il fi cerut chiar ei, pt a strange bani la buget.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare adeverinta de la registrul agricol! xander123 xander123 Functionarii unei primari refuza dreptul unei batrane la o adeverinta de la registrul agricol motivand faptul ca are restante la impozitul pe casa si teren. ... (vezi toată discuția)
Impozit casa alinauim alinauim Buna ziua Ma confrunt cu o problema la care nu ii gasesc solutia....am fost la primarie sa iau o adeverinta de rol si nnu mi s-a putut da deoarece nu am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu primaria pop_anna1967 pop_anna1967 Buna Am o problema legata de primarie,am nevoie de la primarie de o adeverinta pt.subventie pamant,de la primarie nu au vrut sa imi elibereze adeverinta ... (vezi toată discuția)