avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Furnizor de servicii pentru stimularea ocuparii fortei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Furnizor de servicii pentru stimularea ocuparii fortei de munca

Buna ziua,

Este posibil ca dpdv al legii romane un furnizor de servicii pentru stimularea ocuparii fortei de munca acreditat in baza L 76/2002 si HG 277/2002 sa recruteze personal din strainatate? Se doreste ca personalul recrutat sa lucreze in Romania.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 11 Martie 2013
Da, este posibil asa ceva ... nu var unde ar fi interdictia de a face asa ceva si pentru Romania...
Ma gandesc la faptul ca acreditarea ca furnizor de astfel de servcii se face in baza L 76/2002 si HG 277/2002 care au in vedere cetatenii romani aflati in cautarea unui loc de munca.

De asemenea, exista un text in HG 277/2002 la art.2 alin. (1) lit. b ) unde se vorbeste despre "servicii de mediere a muncii pe piata interna". Ma gandesc ca o astfel de mentiune se refera la faptul ca locurile de munca care se intentioneaza sa fie ocupate se afla in Romania. De asemenea, o astfel de meniune ar putea fi facuta si pentru a diferentia furnozorul de servicii care lucreaza pe piata interna de cel care asigura aceste servicii pt cetat romani care vor sa lucreze in strainatate (cf L 156/2000).

Cum vi se pare interpretarea asta?
Pe cale de interpretare, atunci nu ar fi posibila acest lucru , intrucat pentru angajarea strainilor in Romania sunt alte conditii ...

Autorizatia de munca se elibereaza numai pentru un singur angajator in cazul cetatenilor non-UE.

In baza unor contracte de prestari servicii, cred ca este posibila numai medierea gasirii unui loc de munca intre un cetatean strain si un angajtor din tara ...
Da, strict pe latura asta, doar a medierii gasirii unui loc de munca m-ar interesa o opinie. Oamenii care vor fi recrutati sunt cetateni UE deci asta ne simplifica mult problema.

Mi-e sa nu apara AMOFM-ul care a autorizat ca agent de ocupare a fortei de munca si sa zica ca facem mediere in afara conditillor legii. Totusi nu gasesc un text care sa ne interzica asta.

Am sa si sun maine la ei.

Multumesc mult pentru opinii.
Nici eu nu am gasit un astfel de text de lege ... insa m-ar nteresa sa vad care ar fi opinia lor in acest caz ... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acreditare furnizor servicii de ocupare VasileZat VasileZat Având în vedere prevederile de la Art.7 alin. (6) ale HG 277/2002 așa cum au fost modificate prin HG 1122/2010, am căutat pe site-urile Ministerului ... (vezi toată discuția)
Exemple de contracte danies danies Bună ziua, aș avea nevoie de două contracte: 1) Exemplu Contract colaborare între o Agenție de plasare forță de muncă și un angajator din ... (vezi toată discuția)
Acreditare srl cu cod caen 7810 Quies Quies Buna seara, Suntem 2 asociati care doresc sa infiinteze un SRL cu cod CAEN 7810. Am dori sa obtinem acreditarea pentru medierea fortei de munca pe piata ... (vezi toată discuția)