avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale scutire taxe locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

scutire taxe locale

Scutirea de la plata impozitului pe mijloacele de transport se aplică doar pentru un singur mijloc de transport, la alegerea persoanelor fizice din categoriile de veterani, beneficiari ai Decretului-lege nr. 118/1990 sau persoanele îndreptăţite prin Legea recunoştinţei . Aceasta scutire se refera și la tractor inmatriculat ? Dacă da sa nu va rog sa imi ziceti articolele de lege. Vă multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 12:53, 12 Martie 2013
Conform art. 284 alin. 7 indice 1 Cod fiscal scutirea se aplică doar pentru un mijloc de transport.
Conform pct. 94 din normele de aplicare ale art. 261 Cod fiscal, prin sintagma mijloc de transport care trebuie înmatriculat, prevăzută la art. 261 alin. (1) din Codul fiscal, se înţelege orice mijloc de transport, proprietate a unei persoane fizice sau a unei persoane juridice, şi care, potrivit legii, face obiectul înmatriculării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit auto gaganeata gaganeata conform Decretul - Lege 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe locale xerxes xerxes Bună ziua, Potrivit prevederilor art. 261, alin. (1) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, orice persoană care are în proprietate un mijloc de ... (vezi toată discuția)
Impozite Giubega Giubega Persoanele cu handicap gr 2 accentuat sunt scutite de la plata impozitului pe locuinta ?Dar auto? (vezi toată discuția)