Buna ziua,
O asociatie de proprietari angajeaza o societate de recuperare creante pentru rezolvarea problemelor cu restantierii la intretinere. Pentru activitatea desfasurata societatea respectiva percepe niste comsioane, care sunt facturate catre asociatia de proprietari in mod individual (adica pentru fiecare debitor in parte), iar asociatia la randul sau, evidentiaza aceste costuri in fisa individuala a resprectivului debitor.
Administratorul justifica aceasta evidentiere, in conformitate cu art. art.48 alin.2 din Legea nr.230/2007 „Cheltuielile efectuate de asociatia de proprietari pentru plata unor servicii de utilitati publice sau de alta natura, legate de proprietatile individuale din condominiu si care nu se factureaza individual pe fiecare dintre acestea, se repartizeaza dupa acelasi criteriu care a stat la baza emiterii facturii, in conformitate cu prevederile contractului incheiat cu furnizorul respectivului serviciu.”
Cu alte cuvinte, imi spune administratorul, potrivit textului de mai sus, cheltuielile efectuate de asociaţia de proprietari pentru serviciul de recuperare de creante care se facturează individual, se vor repartiza restanţierilor la plată conform acestor facturi.
Dvs. cum vi se pare?
Va multumesc
Nu m-am intrebat pentru ca este logic si evident. Am dat acest exemplu concret pentru ca sa inteleaga oricine conduce o asociatie ca sumele cheltuite pentru procese, recuperari, trebuiesc suportati de asociatie din fondurile proprietarilor, evidentiati separat si deabia la ramanerea definitiva a hotararii judecatorest se trec in sarcina restantierului.
Am instituit unui proprietar "privilegiu imobiliar" pe apartament pentru 2500 ron. Am platit la Oficiul de cadastru 105 ron. Dupa data comunicarii proprietarul a avut la dispozitie 15 zile sa conteste. Nu a contestat si privilegiul a ramas instituit. Pentru ca nu trecusera cele 15 zile cand am afisat listele nu am trecut cei 105 ron pe lista din luna respeciva dar i-am trecut luna urmatoare cand nu mai putea contesta privilegiul.