avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli justificate?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli justificate?

Buna ziua,
O asociatie de proprietari angajeaza o societate de recuperare creante pentru rezolvarea problemelor cu restantierii la intretinere. Pentru activitatea desfasurata societatea respectiva percepe niste comsioane, care sunt facturate catre asociatia de proprietari in mod individual (adica pentru fiecare debitor in parte), iar asociatia la randul sau, evidentiaza aceste costuri in fisa individuala a resprectivului debitor.
Administratorul justifica aceasta evidentiere, in conformitate cu art. art.48 alin.2 din Legea nr.230/2007 „Cheltuielile efectuate de asociatia de proprietari pentru plata unor servicii de utilitati publice sau de alta natura, legate de proprietatile individuale din condominiu si care nu se factureaza individual pe fiecare dintre acestea, se repartizeaza dupa acelasi criteriu care a stat la baza emiterii facturii, in conformitate cu prevederile contractului incheiat cu furnizorul respectivului serviciu.”
Cu alte cuvinte, imi spune administratorul, potrivit textului de mai sus, cheltuielile efectuate de asociaţia de proprietari pentru serviciul de recuperare de creante care se facturează individual, se vor repartiza restanţierilor la plată conform acestor facturi.
Dvs. cum vi se pare?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 18:58, 21 Februarie 2009
Nu m-am intrebat pentru ca este logic si evident. Am dat acest exemplu concret pentru ca sa inteleaga oricine conduce o asociatie ca sumele cheltuite pentru procese, recuperari, trebuiesc suportati de asociatie din fondurile proprietarilor, evidentiati separat si deabia la ramanerea definitiva a hotararii judecatorest se trec in sarcina restantierului.
Am instituit unui proprietar "privilegiu imobiliar" pe apartament pentru 2500 ron. Am platit la Oficiul de cadastru 105 ron. Dupa data comunicarii proprietarul a avut la dispozitie 15 zile sa conteste. Nu a contestat si privilegiul a ramas instituit. Pentru ca nu trecusera cele 15 zile cand am afisat listele nu am trecut cei 105 ron pe lista din luna respeciva dar i-am trecut luna urmatoare cand nu mai putea contesta privilegiul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari vs. proprietar - cheltuieli de judecata tezeu15 tezeu15 Buna ziua, in urma unui proces cu asociatie de proprietari, intentat de catre aceasta, am fost obligati la plata cheltuielilor de judecta, si anume de 400 ... (vezi toată discuția)
Somatie avocat pentru intarziere intretinere deviant_Xs deviant_Xs Buna seara, Am intarzieri la plata, i-am comunicat presedintelui ca nu am putut sa platesc din lipsa de lichiditati si i-am inmanat un angajament ca in ... (vezi toată discuția)
Restante mari neexecutate, restante mici cu dosar narteaandrei narteaandrei In cazul in care un locatar care nu a platit trei luni intretinerea si e chemat in judecata, insa in asociatie sunt locatari care au restate mult mai mari dar ... (vezi toată discuția)