avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru credit ipotecar neplatit
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru credit ipotecar neplatit

Buna seara,va rog daca pot primii un raspuns la urmatorul caz:
credit cu ipoteca ,sotia platitor,sotul coplatitor...au platit 3 ani rate(au mai ramas inca 17 ani)..divorteaza,pe niciunul nu l mai intereseaza casa si nu mai locuiesc acolo,n au mai facut partaj..fosta sotie a mai platit cate 1 mil rata(rata fiind de 20 mil/lunar),a tot primit multe somati de banca dar i a anunat ca a divortat si nu mai are de unde sa plateasca!Fosta sotie are loc de munca,fostul sot nu!!!Instanta aproba executarea silita,sotia fiind instiintata ca i se va opri un sfert din salariu,ea ar dorii sa ajunga la o intelegere cu banca in sensul ca ar dorii sa inchirieze casa si sa le plateasca ratele astfel incat sa i ramana casa si banca sa renunte la vanzarea acesteia si la executare!cu mentiunea ca pe fostul sot nu l intereseaza locuinta si ar fi dispus sa renunte la partea lui!sotia are un sal de 1500 ron net !executorul a pus o sa faca o cerere catre banca cu aceasta dorinta!!!!ce sanse are sa aprobe banca anularea executarii silite si sa i aprobe inchirierea locuintei?Ea a punctat ca daca nu sunt de acord de la fostul sot oricum nu au ce sa ia ,iar ea o sa si dea demisia si deasemeni nu si vor mai recupera din debit
Cel mai recent răspuns: DoinaDMM , utilizator 20:54, 12 Martie 2013
buna seara! se poate ca banca, creditor, sa fie interesata sa isi recupereze banii, in mod amiabil; executorul a procedat corect, dar cred ca ar fi mai bine, personal debitorul sa faca demersuri in paralel cu acesta; totodata, exista si varianta popririi pe salariu, iar debitorul isi poate recupera diferenta din chirie; sau. poate face chiar el o vanzare, sub supravegherea executorului! succes.
Calitatea de co-imprumutati, dar si cea de garanti ipotecari ai fostilor soti ( in conditia in care nu s-a facut nici partajul ), permite executarea silita atat imobiliara, cat si mobiliara ( asupra veniturilor ) concomitent. In conditiile detaliate mai sus, raspunsul bancii va fi mai mult ca sigur unul negativ privind suspendarea executarii silite. Vor valorifica imobilul, iar pentru diferenta vor continua executarea silita. Doamna poate inchiria acea casa, dansa fiind, deocamdata, proprietara. Sansele ca banca sa accepte un angajament de plata, sunt doar pentru rate esalonate substantiale, care ar duce, de principiu, la achitarea integrala a creantei timp de 6 luni - 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita tinatinatina tinatinatina Buna seara,va rog daca pot primii un raspuns la urmatorul caz: credit cu ipoteca ,sotia platitor,sotul coplatitor...au platit 3 ani rate(au mai ramas inca 17 ... (vezi toată discuția)
Executare silita tinatinatina tinatinatina Buna seara,va rog daca pot primii un raspuns la urmatorul caz: credit cu ipoteca ,sotia platitor,sotul coplatitor...au platit 3 ani rate(au mai ramas inca 17 ... (vezi toată discuția)
Este posibila executarea silita? munteanu mihaela munteanu mihaela buna ziua! ma confrunt cu o speta pe cat de simpla pe atat de neinteles pt firmele de recuperari credite. sot, sotie, divorteaza si fac tranzatie pe partaj. ... (vezi toată discuția)