Am cerut intr-un proces de partaj coachizit in cote 1/2 fiecare, drept de creanta in valoare de 1/2 din valoarea de circulatie a imobilului. Adica eu am pus intreaga suma pt cumpararea imobilului.
Am solicitat ca suma de bani pusa de mine pt fostul sot sa fie actualizata la jumatate din valoarea de circulatie a imobilului.
Pot avea surspriza neplacuta ca instanta sa-mi dea acest drept de creanta actualizat cu indicele de inflatie?
Sau poate asta mi-ar fi dat, dar pt ca am cerut la valoarea de circulatie, sa nu-mi mai dea nimic?????
Domnule Avocat Alex Munteanu. Stiu ca instanta ma obliga la plata sultei de 1/2 din valoarea actuala, fiind partaj coachizit. Dar pe de alta parte, eu am cerut drept de creanta (pt ca eu am pus toti banii pt plata pretului imobilului). Am achitat si partea mea, am achitat si partea celulilalt coproprietar. Puteti sa aveti o parere in acest sens?
In privinta creantei, consider ca trebuie sa primiti suma actualizata cu inflatia si dobanda legala, in cel mai bun caz. Puteti cere in fata instantei sa se actualizeze suma cu inflatia si dobanda legala.
Stimate Domnule Avocat,
Credeti ca se poate sa mai cer in fata instantei suma actualizata cu indicele de inflatie si cu rata dobanzii? Sunt in faza de apel. Prima zi de infatisare este luni 18.03.2013. Macar atat sa-mi dea (adica suma indexata cu inf de infl di dobanda legala). Decat nimic.......
Ma gandeam, ca in apel, instanta sa constate dreptul meu de creanta, dar........ sa considera ca aveam dreptul la o creanta index cu ind de inflatie, dar......... pt ca eu am cerut o creanta la valoarea de 1/2 din valoarea de piata....., sa nu-mi dea nimic. Aici e problema.
Si cu inflatia si cu dobanda... nu cred. Cu dobanda legala ar fi corect. cu inflatia daca reusiti va avantajeaza un pic la suma.
Indiferent, dv. ati cerut un drept de creanta in suma de... la data achizitiei, actualiozat in felul x. Instanta trebuie sa se pronunte privind acest drept de creanta si nu sa vi-l respinga pentru ca nu l-ati cerut intr-un anume fel. Il poate respinge numai daca nu il dovediti.
Si daca instanta nu e de acord cu modul in care ati cerut actualizarea sumei, ar trebui sa actualizeze ea suma in alt mod, considerat de ea legal.
Partaj
voinea75
Pe scurt
Partaj intre 2 fosti soti pt un imobil cumparat inainte de casatorie in cote de 1/2 fiecare.
- In principal am solicitat sa se constate contributia ... (vezi toată discuția)
Drept de creanta
voinea75
Va rog daca se poate sa-mi raspunda cineva.
Daca am solicitat in cererea mea reconventionala, in subsidiar, un drept de creanta reactualizat la valoarea de ... (vezi toată discuția)