avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare obiect activitate principal cu unul secundar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare obiect activitate principal cu unul secundar

Sunt administratorul unui SRL cu capital strain, SRL infiintat in noiembrie 2008. Obiectul principal de activitate este fabricarea unor anumite produse industriale, intentia actionarilor fiind de a transfera o parte din productia unei fabrici din afara la acest SRL. Intre obiectele secundare de activitate este trecut si comertul cu aceste produse. De la infiintare pana in prezent, activitatea SRL-ului consta in cumpararea produselor din afara si revinderea lor clientilor romani.

Tinand cont de actuala conjunctura economica, este foarte putin probabil ca partea de productie sa demareze inainte de sfarsitul anului.

Intrebarea mea este: in aceasta situatie, trebuie schimbat domeniul principal de activitate ( productie ) cu cel secundar ( comert )? Din ce am citit pe forum, este posibil sa am probleme cu fiscul deoarece veniturile societatii sunt obtinute din obiectul secundar si nu din cel principal.

Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ContSters51068 , utilizator 21:10, 2 Martie 2009
Venitul unei societati trebuie sa provina 50% din activitatea principala, iar restul din activitatile secundare.
Avand in vedere cel precizate, trebuie modificat obiectul principal de activitate printr-o hotarare AGA, de asemenea trebuie actualizat si actul constitutiv.
Schimbarea activitatii principale presupune intocmirea unui dosar ce se depune la Registrul Comertului si care trebuie sa cuprinda hotararea adunarii generale, actul aditional, actul constitutiv actualizat. Pentru lamuriri, contactati-ma
Va multumesc foarte mult!
Nu are absolut nici o relevanta care este obiectul principal al societatii si care este obiectul secundar.

Aceasta categorisire este facuta din motive pur statistice, pentru putea clasifica societatile comerciale.
Codurile CAEN nu dau nastere la drepturi noi, nu retrag vreun drept existent iar mentionarea unui cod principal care nu are pondere majoritara in venituri nu se sanctioneaza in nici un fel.

Exista societati comerciale care inadins pun un obiect de activitate principal care nu atrage atentia fiscului, care nu face parte din codurile verificate atent in controalele tematice.

Asa ca nu schimba nici un cod, daca nu iti profita. Nu te poate sanctiona nimeni.
Vezi Ordinul Presedintelui Institutului National de Statistica care a emis CAEN - Clasificare Activitatilor din economia nationala.
Acolo se explica rolul si filozofia din spatele acestei clasificari.

Raspunsurile date inainte sunt date, probabil, de persoane care nu au tangenta cu practica.

In consecinta, lasa codul neschimbat, daca iti profita, sau mai bine, ... pune un cod de comert neutru, de genul : Intermedieri in comertul cu produse diverse.
Nu te va controla nimeni niciodata la controale tematice.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente si informatii utile ref. caen rev.2 2AS 2AS Pentru toti cei interesati, am postat la adresele de mai jos (sper sa functioneze!): cateva documente pe care le-am identificat eu pe Internet si pe care le ... (vezi toată discuția)
Un srl pe produse copii se poate schimba pe fast-food rbtrbt rbtrbt Am un SRL deschis in 2008(imbracaminte,incaltaminte produse pt copii)suspendat pe 3 ani din 2010,as vrea sa deschid o shaormerie;ce as putea face: -se poate ... (vezi toată discuția)
Stabilirea codurilor caen la innfiintarea unui srl IRR IRR Exista [b]limitare pentru numarul de coduri CAEN[/b] pe care le alegi la constituirea unui SRL?Mai exact, pe langa codul CAEN aferent activitatii principale a ... (vezi toată discuția)