avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... documente necesare cereri cu valoare redusa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

documente necesare cereri cu valoare redusa

in cadrul procedurii cererilor cu valoare redusa pe langa deosebitul formular , se vor atasat facturi, chitante , acte doveditoare , contract.....

pe reglementarea veche daca aveai contract se intemeia cererea pe og 119
daca aveai doar facturi fara contract se intemeia pe OG 5

aceste acte fiind abrogate , pe procedura cererilor cu valoare redusa se poate merge indiferent daca am contract sau nu/?????????X-(
Cel mai recent răspuns: oanapodgornai , utilizator 09:17, 25 Iunie 2013
Cererile de valoare redusă, soluţionate potrivit procedurii speciale prevăzute de titlul X al cărţii a VI-a din Codul de procedură civilă, se timbrează cu 50 lei, dacă valoarea cererii nu depăşeşte 2.000 lei, şi cu 150 lei, pentru cereri a căror valoare depăşeşte 2.000 lei.

Goran Elena a scris:

raman totusi rezervata in privinta completarii formularului

Păi :) să nu rămâneţi, daca doriţi să vă fie soluţionata cererea potrivit procedurii speciale.
Caci, dacă veţi sesiza instanţa cu o cerere redactată potrivit art. 194 NCPC va fi soluţionată potrivit procedurii de drept comun.

Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
romascanu, moderator
In cazul de fata ,nu mai trebuie parcursa etapa cu informarea !
Cum intelegeti sa completati punctul 4.2 si 4.2.1 din formularul de cerere cu valoare redusa ?

La punctul 4.2 sa incepem sa enumeram :contracte ,facturi etc.,sau sa zicem ,simplu :Inscrisuri si sa indicam punctele pe care le sustine?!
Iar, la 4.2.1 ,sa incepem sa le enumeram ?!
de ce intreb?!
am gasit modelul de cerere pe site-ul tribunalului Buc. si ...de asta sunt in incurcatura.
4.2. Indicaţi probele pe care doriţi să le aduceţi în sprijinul cererii dumneavoastră şi specificaţi care capăt de cerere este susţinut de fiecare dintre probe.

si la 4.2.1
4.2.1. Înscrisuri [] precizaţi mai jos
daca nu am contract mai pot cere vreo dobanda?? si daca da cum se calculeaza?

Alte discuții în legătură

Soarta og 5/2001 si oug 119/2007 Mihaela Forogau Mihaela Forogau intrarea in vigoare a noului cod de procedura civila duce la inaplicarea og 5/2001 si oug 119/2007? (vezi toată discuția)
Cerere de valoare redusã, cuantumul taxei judiciare de timbru în apel corstef corstef Buna ziua In cadrul unei cereri de valoare redusa, eu ca si parat am pierdut. In cazul in care declar apel, trebuie sa platesc taxa judiciara? multumesc (vezi toată discuția)
Firma refuza plata ultimei facturi Smilero Smilero Cum se poate proceda in situatia in care o firma cu care am avut contract de colaboare si am decis rezilierea contractului refuza sa imi plateasca ultima ... (vezi toată discuția)