avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Frauda pe internet - procedura plangere, organul de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Frauda pe internet - procedura plangere, organul de cercetare competent

Buna ziua. Rog indrumare in urmatoarea situatie: cum trebuie procedat.

Acum citeva saptamini am achizitionat online un flacon dintr-un anumit produs la un pret destul de mare (174 lei) doar in baza asigurarii ca produsul este insotit de certificat de garantie pe termen de 60 de zile de la achizitionarea lui. Ar trebui sa fie un produs natural din extract de zmeura prin care firma "garanteaza" ca dai jos intr-o luna 12 kg. In primul rind produsul vine din SUA si am fost surprinsa sa primesc telefon de la firma de curierat dupa numai 2 zile. In ziua livrarii, nu mi s-a dat nici o chitanta, nimic in afara produsului si a semnarii doar pe o foaie de livrare. Curierul avea doar o motoreta fara semnele sau uniforma distincta a unei firme de curierat. Dupa doua saptamini de tratament cu aceste capsule am constatat ca nu se intimpla nimic din ceea ce "garantau" si i-am contactat pe mail solicitand returnarea c/valorii produsului achizitionat (in ziua emiterii comenzii am primit un mail de confirmare din partea lor cu confirmarea livrarii).
Raspunsul a fost standard:

Buna ziua
Ne pare rau dar nu putem da curs solicitarii dvs., cel putin nu in momentul de fata. Am primit indicatii clare de la partenerii americani sa sistam orice cerere de returnare a banilor, pana la noi verificari. Ei considera ca acest fenomen are loc numai in Romania, dintre toate celalalte tari pe care le au partenere, numai aici exista persoane nemultumite de produs si considera ca este o incercare a clientilor de a folosi un produs foarte bun si in acelasi timp de a-si recupera si banii cheltuiti. Se privesc aceste cereri ca un abuz asupra clauzei prevazute pe site, referitoare la garantare.
Cu stima
X

Desi am insistat informandu-i ca voi apela la agentia de protectie a consumatorilor.... nu am mai primit nici un raspuns.

Intrebarea mea este: cum trebuie sa procedez mai departe? Chiar daca nu imi vad banii inapoi, nu vreau sa las lucrurile asa si sa continue aceasta frauda. Ce agentie se ocupa de fraude pe internet?

Multumesc,

[Editat - Regulamentul de postare nu permite identificarea persoanelor fizice sau juridice cu care aveti probleme (pct. 2.13.), multumesc]
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 16:02, 13 Martie 2013
Buna ziua,

Incercati cu o plangere catre ANPC. [ link extern ]

Avand in vedere ca ati primit produsul, nu cred ca puteti incadra situatia la frauda, ci doar la lipsa conformitatii.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala inselaciune - achizitie online djidji_thebest djidji_thebest Am nevoie de un sfat din partea celor priceputi. Sunt pentru prima data intr-o astfel de situatie, motiv pentru care nu stapanesc prea bine instrumentele care ... (vezi toată discuția)
Problema retur bani vetesinandor vetesinandor Am comandat un produs de la o firma de pe internet si din pacate am si achitat. Produsul nu a fost livrat de catre curier, care lucru am sesizat catre firma. ... (vezi toată discuția)
Urgent - fraudă. cum pot stopa livrarea unui colet către un client neserios? Dana-1983 Dana-1983 Buna ziua, Va deranjez cu o intrebare. Am trimis in data de 25 oct 2017 la ora 15, un colet catre Anglia, ce continea un produs dat spre vanzare. Nu este ... (vezi toată discuția)