avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Indreptare, lamurire si completare dispozitiv sentinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Indreptare, lamurire si completare dispozitiv sentinta

Am o sentinta civila ramasa definitiva si irevocabila printr-o decizie a tribunalului prin care mi s-a respins recursul formulat de mine, datata 05.07.2012, care am investit-o cu formula executorie. Astazi am primit o citatie pentru finele lui martie, in calitate de intimat, in proces cu petentii si altii pentru recurs- pretentii lamurire disp. Se cere indreptarea, lamurirea si completarea dec. civ. nr...solicitand sa dispuna a)indreptarea erorii materiale cu privire la numele aparatorului b)completarea s.c. in sensul ca instanta sa se pronunte asupra capatului de cerere referitor la cheltuieli de judecata solicitate de intimate, potrivit unor chitante aflate la dosar c)lamurirea dispozitivului h.j., in sensul stabilirii obligatiilor de plata ce au ramas in sarcina intimatelor, prin scaderea cheltuielilor de judecata. Mi se solicita intampinare ca si obligatie. Este legal? Cum trebuie sa procedez? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gaby98 , utilizator 08:54, 31 August 2013
Este legala o astfel de cerere de lamurire, completare si indreptare dispozitiv. insa cererea de completare dispozitiv trebuie formulata in termen de 15 zile de la pronuntarea hotararii. In functie de interesul pe care il aveti dvs. in respectiva cauza, va recomand sa formulati intampinare prin care puteti invoca spre exemplu tardivitatea capatului de cerere privind completarea dispozitivului.
formulati desigur intampinare si solicitati respingerea cererii formulate de respectivele intimate, cererea nu se circumscrie situatiilor prevazute de lege ce reglementeaza indrerptarea/lamurirea dispozitivului. pentru problemele ridicate ar fi trebuit sa exercite calea de atac
Va multumesc. V-am urmat sfatul, instanta a admis cerea de indreptare eroare materiala in sensul mentionarii corecte a numelui aparatorului intimatelor, irevocabila si a respins cererile de completare hotarare si completare dispozitiv, irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare art.281 ind.3 cpc ioananecula ioananecula In ceea ce priveste cererea de acordare a cheltuielilor de judecata formulate de intimati, tribunalul constata ca in baza art.281 ind.3,alin 2 Codul de ... (vezi toată discuția)
Lamurire dispozitiv dumifilote dumifilote Am promovat un recurs la o incheiere de suspendare, recurs care a fost respins printr-o Decizie Civila data in data de 04.10.2017. Ulterior Instanta s-a ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu firma de leasing andr33apn andr33apn Buna ziua, Pronuntarea in cazul recursului afisat pe site-ul tribunalului este urmatoarea : Judecătoria Bistriţa în dosar nr....... Modifică sentinţa ... (vezi toată discuția)