Buna ziua....
Am si nevoie de o informatie,va rog daca puteti sa ma ajutati..
Am fost acum cateva zile sa imi fac fisa de lichidare pentru a putea sa imi ridic diploma de la facultate.
Stiind aveam o datorie mai veche la camin,am mers la administratia caminului pentru a-mi rezolva problema.
Practic pentru o datorie de 42 Ron trebuie sa platesc acum 630 ROn.Am inteles ca exista o lege (legea legea 469/2002) care spune ca valoarea penalitatilor nu poate depasi valoarea datoriei de la care se aplica penalitatile in cazul in care acest lucru nu este mentionat in contract...Suma mi se pare exagerat de mare,sincer nici nu pot sa o platesc acum fiindca trec prin trec printr-un moment mai greu din punct de vedere financiar....
Exista aceasta lege?Se poate aplica in cazul meu?
Trebuie sa faceti o cerere scrisa, in doua exemplare, cu nr. de inregistrare pe exemplarul care ramane la dvs., in atentia conducerii facultatii pe care ati absolvit-o. Simplul fapt ca ati trecut pe la secretariat unde secretara v-a indrumat verbal spre administratia caminului si acolo v-a spus cineva ca trebuie sa platiti suma X daca vreti diploma nu este suficient ca sa demonstrati ca facultatea refuza sa va elibereze diploma de licenta.
In termen de 30 de zile Facultatea va trebui sa va raspunda - de fapt universitatea din care face parte facultatea absolvita, pentru ca diplomele le elibereaza Universitatea - la propunerea facultatii :D. Banuiesc ca aveti o adeverinta obtinuta la momentul promovarii examenului de licenta, valabila 6 luni, care sa tina loc de diploma pana la eliberarea acesteia - anexati o copie cererii.
In functie de raspunsul obtinut, actionati mai departe.
Pana primiti raspunsul, va recomand sa aveti o intrevedere cu consilierul juridic al Universitatii, precum si cu cel putin un profesor care ar putea sa intervina pentru rezolvarea amiabila a situatiei. Rugati consilierul juridic sa dea o nota juridica in legatura cu speta dvs. serviciului universitatii care se ocupa de eliberarea diplomelor.
Cereti o audienta la decanul facultatii absolvite, daca nota de lichidare trebuie emisa de facultatea pe care ati absolvit-o dvs.
Daune puteti obtine de la Universitate, nu de la angajatii ei. Eventual ulterior Universitatea se poate indrepta impotriva propriilor angajati vinovati de prejudiciul creat pentru recuperarea sumei cu care v-ar despagubi.
PS in afara de doua poze tip pasaport nu mi s-a cerut absolut nimic la eliberarea diplomei de licenta. Si din amintirile mele, diplomele erau deja intocmite, legate intr-un catalog din care absolventului i se desprindea primul exemplar si semna de primire pe al doilea exemplar, care ramanea la cotor. Tanti de la eliberari lipea poza, aplica stampila pe diploma cu poza si gata. Am ridicat si diplome pentru alti colegi si in afara de poze si mandat notarial, nu mi s-a cerut nici atunci nimic. Este posibil ca universitatea dvs. sa aiba regulamente ciudate, care ar trebui revizuite.