avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Suma \\"de recuperat\\" nepreluata in declaratia 300
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Suma "de recuperat" nepreluata in declaratia 300

Buna dimineata,

Am o intreprindere individuala si am omis sa preiau o suma in decontul lunii decembrie (230 ron), si acum am primit notificare de la anaf. mentionez ca cei 230 sunt de recuperat!
cum pot rectifica? este suficient daca preiau suma in decontul urmator ? sau este necesar sa depun cerere de indreptare erori materiale, decont, jurnale de vanzari/ cumparari. in perioada octombrie-decembrie inclusiv nu am avut vanzari sau achizitii si softul de contabilitate nu imi listeza pe jurnalele pe 0.
Cum pot proceda sa indrept eroarea?
Multumesc mult!
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
dianna83ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: dianna83ro , utilizator 15:18, 15 Martie 2013
Depuneti cerere de indreptare daca este suma nepreluata din decont precedent.
Nu am inteles foarte bine ce s-a intamplat:
* ati facut o "eroare materiala" cf.Ordin 179/2007:
"1.Deconturile de taxă pe valoarea adăugată depuse de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de taxă pe valoarea adăugată pot fi corectate din punctul de vedere al erorilor materiale de către organul fiscal competent, la iniţiativa acestuia sau la solicitarea persoanei impozabile.
2.Prin procedura de corectare de către organul fiscal competent a deconturilor de taxă pe valoarea adăugată depuse pot fi corectate erori materiale de tipul:
a)erori de transcriere, cum sunt: preluarea eronată a sumelor din jurnale; inversarea unor cifre din sumele trecute în decont; preluarea eronată a datelor din decontul perioadei fiscale anterioare (de exemplu: declararea eronată a soldului de plată din decontul perioadei fiscale anterioare);
b)înregistrarea în decont a diferenţelor de taxă pe valoarea adăugată de plată, constatate de organele de control, contrar reglementărilor legale în materie;
c)erori provenind din înscrierea în decontul de taxă pe valoarea adăugată a sumelor solicitate la rambursare în perioada anterioară."

sau ati omis o factura ...In acest caz o veti inregistra in Decontul 300 urmator la randul "regularizari".
nu am omis sa inregistrez o factura, efectiv am dat decontul pe 0 (pentru ca nu am avut vanzari sau achizitii) si am omis sa preiau cei 230 ron din decontul precedent. aceasta ar fii greseala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont eronat birsanclaudia birsanclaudia Am o situatie pe care nu stiu de unde sa o apuc: am o societate care are tva de recuperat mai putin decat e pe decont.Am analizat toate deconturile si se pare ... (vezi toată discuția)
Corectare erori materiale decont tva Pop Lenuta Pop Lenuta va rog sa mi raspundeti la corectarea erorilor materiale conform OMF 179/2007 corectarea erorilor materiale din decontul de tva, persoana impozabila poate ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 previas previas Daca in declaratia 300 la IANUARIE 2009 la randul 23 s-a omis introducerea manuala a sumei tva este corect ca in decontul din mai sa trec respectiva suma la ... (vezi toată discuția)