avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Penalitati si majorari
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Penalitati si majorari

In aprilie 2006 am infiintat o firma si am optat pentru plata impozit microintreprindere. Firma nu a avut activitate pana in septembrie, nu a avut angajati. Din cate am inteles, in situatia asta se trece la plata impozit pe profit. Am depus cererea la finante pentru platitor de impozit pe profit, am primit nr de inregistrare, totul parea ok. Din septembrie 2006 am platit impozit pe profit. Anul acesta am avut nevoie de un certificat fiscal si au zis ca nu pot sa-mi elibereze certificatul fiscal pentru ca nu am platit impozit microintreprindere in ultimul trimestru din 2006 si la finante figurez ca platitor de impozit pe venit numai din ianuarie 2007. Au zis sa fac o declaratie de corectare prin care transfer banii de la impozit pe profit la impozit pe micro. Am depus toate declaratiile in speranta ca se rezolva problema, iar acum m-am trezit cu penalizari pe suma respectiva , penalizari calculate din 2006. La finante mi-au zis ca pot trece de la micro la profit numai incepand cu anul fiscal urmator. Legea scria ca daca nu ai angajati in decurs de 60 zile se trece la impozit pe profit incepand din momentul inmatricularii societatii. Poate cineva sa-mi zica daca este legala calcularea penalitatilor in acest caz, si daca nu, cum trebuie sa procedez sa scap de aceste penalitati?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 17:45, 18 Martie 2013
Pentru majorari si penalitati ar fi trebuit sa primiti o somatie de plata cu modul de calcul al acestor accesorii. Intre impozitul pe microintreprindere si cel pe profit,aferente acelei perioade, exista diferenta semnificativa ? Nu cred ca trecerea de la micro la impozit pe profit se facea automat,daca era asa de ce nu s-a facut ? Daca ati depus acea cerere de trecere la impozit pe profit si dupa cum se observa acest lucru nu s-a realizat,mergeti in audienta la directorul Administratiei fiscale,cu toate documentele,inclusiv cu cele din aceasta dezbatere si cred ca acele penalitati vor fi anulate. Daca nu mai sunt si alte dedesubturi. Mult succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit 3% sau 16% simonacontabila simonacontabila Buna ziua, Am o problema mai dificila. Am vorbit cu mai multi, dar nu m-au putut ajuta cu nici o lege ... Sper ca Dvs ma puteti ajuta. Un SRL ... (vezi toată discuția)
Recuperare pierdere din profit nerepartizat anterior valentinaandrei valentinaandrei Buna ziua, as dori sa ma ajutati in urmatoarea problema contabila:am o societate infiintata in anul 2008, platitoare de impozit pe profit.La sfarsitul anului ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare/impozit pe profit mihaelaaaaaa mihaelaaaaaa Buna seara. Daca pe decizia de incetare a contractului de munca al ultimului salariat al unei societati este inscrisa data de 01 ianuarie (raporturile de ... (vezi toată discuția)