avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acþiune respinsã în baza art. 720 ind. 1 Cod ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Acþiune respinsã în baza art. 720 ind. 1 Cod procedurã civilã

Buna ziua.
In anul 2007 BUNICA MEA A SEMNAT UN CONTRACT DE ARENDA IN FALS IN NUMELE MEU.
In data de 24.09.2012, am facut actiune la judecatorie pentru "constatarea nulitatii absolute a acelui contract de arenda", bazindu-ma pe rezolutia data de procuror in care scrie ca bunica mea a semnat acel contract de arenda in numele meu, s nu a avut nici o intentie de a comite un fals....
ACTIUNEA MI-A FOST RESPINSA PE BAZA ATR.720 IND 1 , pentru ca nu am mers la mediere inainte de a face acctiunea la tribunal.
E u stiam ca medierea intra in viguare pe 1 octombrie 2012, iar actiunea mea este datata 24.09.2012.
Normal ar fi ca sa mearga la mediere sau conciliere directa persoanele care au incheiat un contract de arenda evaluabil in bani, arendasul si bunica mea , cea care a falsificat semnatura mea.
Eu trebuia sa fac dovada ca am mers la mediator, daca n-am incheiat nici un contract de arenda cu respectivul?
De cind a intrat in viguare medierea obligatorie?
V a multumesc.
Nu este vorba despre mediere obligatorie, ci numai informarea in ceea ce priveste mediere, gratuit. In decembrie 2012 Guvernul Romaniei a aprobat o OUG care prevede ca obligativitatea informarii despre mediere se va aplica de la 1 februarie 2013 cand intra in vigoare Noul Cod de procedura civila si ca, in caz de nerespectare a procedurii informarii (urmata inainte de sesizarea instantei sau pana la termenul dat de judecator in acest sens), actiunea se va respinge ca inadmisibila.
Sedinta de informare iar nu medierea va fi obligatorie incepand cu luna august 2013. pana atunci nu aveti aceasta obligatie. In ceea ce priveste concilierea, aceasta a fost obligatorie in situatia in care contractul de arendare a fost incheiat cu un comerciant.
Pai actiunea mea este datata 24.09.2012 naveam de unde sa stiu ca o sa fiu nevoit sa particip la informarea privind medierea dupa 1 februarie 2013... pentru ca la momentul respectiv cind am facut actiunea in instanta adica 24.09.2012 nu era obligatoriu informarea privind medierea.....
VA MULTUMESC

pai contractul nu l-am incheiat eu..............ci la incheiat bunica mea cu un comerciant, deci cine trebuie sa se concilieze?

(Interventie moderator: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule. Contravine regulamentului forumului)

ultima data editat de gerberga pe data de Vineri, 15 Martie 2013, 18:08


Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Trebuia sa stiti...este o lege in acest sens... acesta este principiul care se aplica. Nu poti aduce ca si argument juridic faptul ca nu cunoasteti prevederile legale.
Art.720 indice 1 nu se refera la mediere, ci la procedura concilierii directe inaintea promovarii unei actiuni in instanta impotriva unui profesionist.

Alte discuții în legătură

Civil sau comercial aurelian128 aurelian128 un contract de prestari servicii incheiat intre o persoana fizica si o societate comerciala este un contract civil sau comercial? (vezi toată discuția)
Concilierea conf. art. 720^1 adriea2007 adriea2007 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in noul cod de procedura civila mai exista concilierea asa cum era prevazuta in vechiul cod de procedura civila conf. ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea concilierii directe balica roxana balica roxana Prin legea 76/2012 codul de procedura civila se aplica cu 1 septembrie 2012, cunoaste cineva in noul cod de procedura civila, cu ce se inlocuiesc prevederile ... (vezi toată discuția)