avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident si companie de asigurari neserioasa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident si companie de asigurari neserioasa

Buna ziua,
pe data de 3 luna curenta am fost implicat intr-un accident fara victime, vinovat fiind soferul care nu s-a asigurat. Compania de asigurari X nu a avut agent constatator in localitatea mea si a trebuit sa-l astept, asteptarea a fost de o saptamana, pe data de 11 tot luna curenta si-a facut aparitia agentul mi s-a intocmit acel dosar dar nu a venit agentul sa faca poza unde am lasat masina la un service auto cu care lucreaza ei spanandu-mi ca va vorbi cu un mecanic sa faca el pozele si sa i le trimeata, mi s-a parut ciudat. A doua zi cand am sunat acel mecanic mi-a spus ca nu a mai pomenit asa ceva, asta a trecut, azi 15.03 vineri am sunat mecanicul sa vad cum au decurs treaba, el mi-a comunicat cum ca : a facut pozele, i le-a trimis agentului si ma tine la curent.
A mai spus cum ca considera ca masina va fi catalogata paguba totala.
Eu sunt sofer incepator, cu masina proprie as dori daca se poate sa-mi comunicati drepturile, eu stiu de ceva lege dar nu o gasesc cum ca compania de asigurari este obligata ca in 30 de zile sa finalizeze treburile, daca nu despagubiri sau alte treburi.
Sunt foarte frustrat de lipsa de profesionalism din partea Companiei de asigurari, am citit multe forumuri si lumea in general blameaza rau aceasta companie de asigurari asa ca ma astept la ce este mai rau.
Deci intrebare este : care sunt drepturile mele ?
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
BEDarius, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 18:16, 2 Aprilie 2013
Raspunsul il gsiti in CAP III al Legii nr.136/1995 si normele de aplicare emise de CSA, prin Ord.CSA nr.14/2011, cu ultima modificare fiind Ord.CSA nr. 22/2012.
mai puteti gasi si instructiuni privind actiunile pe care trebuie sa le parcurga un pagubit RCA, instructiuni existente pe site-urile asiguratorilor.
Am gasit legea si cele 2 ordine.
Multumesc
Gasiti o discutie utila si aici:
www.avocatnet.ro/content/for... >
Buna ziua,
legat la problema mea, am fost chemat astazi dupa 30 de zile de la data accidentului de catre compania de asigurari RCA "X" cum ca masina este evaluata la 600 de euro paguba totala.
Mi se pare incredibil de putin si anume bataie de joc, mentionez ca masina este Daewoo Matiz din 2002 cu gpl omologat cu 300.000 de km in bord achizionata in decembrie 2012.
De acei 600 de euro nu pot nici sa o repar dar sa cumpar alta macar asemanatoare.
As vrea sa stiu si eu va rog care sunt optiunile mele.
Pot sa dau agentia de asigurari RCA in judecata sau cel vinovat de accident, din cate am inteles nu prea am de castigat de la agentie dar de la cel vinovat de accident as putea ori sa ma inteleg amiabil sau sa-l dau in judecata desi nu as vrea acest lucru.
Cum ma sfatuiti ?
Multumesc anticipat
Exista site-uri unde functie de datele tehnice introduse de dv., privind autovehiculul propriu, puteti solicita si obtine raspunsuri privind valoarea daunei totale, de forma:

PREŢ DE NOU
89.668,€uro
Conform catalog SCHWACKE
vol.II/2011, pag.466 poziţia.2
-65 % Uzura MEDIE
conform numărului de kilometri
şi datei de fabricaţie
Ordin CSA nr. 14/2011
stări de întreţinere :
BUNÃ, MEDIE, SATISFÃCÃTOARE
VALOARE AUTO
31.383,€uro
Dacă suma din devizul estimativ
de reparaţie este mai mare decât
75% din valoarea auto, se declară
DAUNÃ TOTALÃ
-25 % E PAVÃ AUTO
procent maxim
VALOARE REALÃ
D AUNÃ TOTALÃ
23.537,€uro
Aceasta este suma pe care
trebuie să o primiţi în caz de
DAUNÃ TOTALÃ
Valoarea în Lei se calculează la
cursul BNR din data accidentului
VALOARE MAXIMÃ DESPÃGUBIRE
Valabil pentru data accident 19.09.2012
Raport emis

(nu garantez ca toate sunt gratuite!)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala mercedes vito ContSters271159 ContSters271159 Buna ziua, as dori sa aflu daca suma de 3800 euro + epava(aprox 1000 euro) oferita ca despagubire pentru dauna totala la un Mercedes Vito , an fab 2000, ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala cga43 cga43 Detin un autoturism (marca MP) cu data de fabricatie decembrie 1999 si prima inmatriculare in 2001 (in Italia). Masina a fost lovita in parcare (parcata ... (vezi toată discuția)
Dauna totala rca lucitanase lucitanase Buna ziua. Am si eu o dilema. Am avut un accident rutier din care masina mea a iesit cam sifonata. Precizez ca detin un Opel Tigra din 1999. Am fost la ... (vezi toată discuția)