avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit PFA, chitanta pe PF (CNP). Nu cred ca e bine
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit PFA, chitanta pe PF (CNP). Nu cred ca e bine

Buna seara!

Am si eu o mica mare nedumerire, pe care as vrea sa o lamuresc, cu ajutorul dumneavoastra:

Astazi am fost sa-mi platesc impozitul pentru PFA (in baza declaratiei estimative) pe anul 2009 si am constatat ca pe chitanta era trecut numele meu, cu CNP si FARA PFA sau CIF. Cand am intrebat de ce nu apar PFA si CIF, mi s-a raspuns ca asa se face si ca stiu organele de control despre treaba asta si ca nu o sa am probleme. Este oare corect?

Ma intreb daca este corect pentru ca astazi am auzit alta chestie, pe care refuz sa o cred: dupa ce platesc cei 16% pe PFA, platesc 16% si ca Persoana Fizica, la aceleasi venituri ca ale PFA. Deci practic de 2 ori 16%.

Va rog, nu-mi dati exemple de genul "Citeste art. X din CF", pentru ca-mi prind urechile. As dori cateva raspunsuri clare si la obiect.

Multumesc pentru intelegere.
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 21:20, 4 August 2010
Mai multe detalii ar fi de folos, altfel folosim fraze din lege in lipsa de altceva...
Am infiintat PFA in Ianuarie 2009. Conform declaratiei estimative aveam de plata 112 ron impozit pe 2009.

M-am dus ieri sa platesc acest impozit, iar dupa ce l-am platit si am primit chitanta, am vazut ca pe aceasta scria doar numele, prenumele meu si CNP-ul, fara acronimele P.F.A. si fara Codul de Identificare Fiscala (CIF) al PFA-ului, desi eu platisem impozitul in baza acelei declaratii estimative depuse in numele PFA-ului.

Mi s-a parut ciudat ca au scris CNP-ul si nu CIF-ul.
declaratia 070 ati depus?
Scuze, nu cred ca m-am exprimat tocmai corect. Da, am depus-o odata cu decl. 220, apoi in baza Deciziei de Impunere eliberata de Fisc, am mers la casierie sa platesc impozitul estimat, unde am constatat ceea ce am scris mai sus.
Este ciudat, cereti explicatii, sa nu va treziti ca ati platit alt impozit

Alte discuții în legătură

Traducator autorizat-pfa sau pfi? danar122 danar122 Buna ziua, Un traducator autorizat de Ministerul Justitiei, cu CIF de la Finante, neinregistrat in Registrul Comertului, ce statut are- Persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Legalitatea-pfa-urilor care functioneaza pe baza cod inregistrare fiscala -anaf, neinregistrate la registrulcomertului myhkafe@yahoo.com myhkafe@yahoo.com Stimati specialisti -avocati,consultanti fiscali, colegi de breasla-va solicit de urgenta sfaturile in rezolvarea unei incurcaturi legislative. Am functionat ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa contina cif-ul pentru traducatori daianao daianao Buna ziua, Sunt traducator autorizat de MJ si am primit CIF-ul de la Administratia financiara in care scrie pur si simplu PERSOANA FIZICA, numele meu, ... (vezi toată discuția)