avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... traducator autorizat-PFA sau PFI?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

traducator autorizat-PFA sau PFI?

Buna ziua,

Un traducator autorizat de Ministerul Justitiei, cu CIF de la Finante, neinregistrat in Registrul Comertului, ce statut are- Persoana fizica autorizata, sau persoana fizica independenta (PFI, cu autorizatie de la Min.Just)? Care ar fi diferenta intre aceste 2 forme (din punct de vedere fiscal, contabil etc)?
Mi-ati putea indica anumite acte normative?

Va multumesc din suflet.
Cu deosebit respect,
Dana
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 16:47, 29 Martie 2010
Statutul este de PFA.Nu este nevoie sa va inregistrati la Registrul Comertului avand profesie liberala(gen avocati , experti contabili, etc)
Mult succes ,
eu nu mai inteleg nimic ...
mie mi s-a spus ca traducatorul nu este profesie liberala ....
Eu sunt un trad. autorizat si este o prof libera.
ailioiu-d a scris:

eu nu mai inteleg nimic ...
mie mi s-a spus ca traducatorul nu este profesie liberala ....

Cine v-a spus ca nu sunteti o persoana cu profesie liberala?
Buna ziua. Ma intereseaza foarte mult acest subiect PFA sau PFI.

Sunt traducator autorizat de MJ din 2005. Cand m-am inregistrat la Administratia Financiara nu am primit CIF - functionez cu CNP-ul. Aici apare prima intrebare: ar trebui sa am CIF in loc de CNP? Cei de le Administratie nu mi-au spus nimic de genul acesta, cand am fost sa imi platesc impozitele, de exemplu.
Am avut surpriza sa aflu ca pentru a fi PFA trebuie sa fii inregistrat la Registrul Comertului. Eu nu sunt inregistrat, de unde trag concluzia ca nu sunt nici PFA. In plus m-am uitat pe toate actele pe care le mai aveam de la Administratie si nu scrie nicaieri PFA. Si totusi intru pe acest forum si spuneti aici ca sunt PFA. ... De aici nelamuririle mele....Dar intrebarea e: sa zicem ca nu sunt PFA, in calitate de traducator autorizat am dreptul sa semnez contracte de colaborare cu firme private sau de stat?

Multumesc anticipat pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Baza legala efectuare traduceri alinda2 alinda2 Buna ziua. Posed autorizatia de traducator eliberata de Ministerul Justitiei in anul 2000, insa am lucrat in domeniu doar pe baza de contract de munca (adica ... (vezi toată discuția)
Pfa - profesie liberalã traducãtor autorizat sonia1978 sonia1978 Buna ziua! M-ar interesa pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a deveni traducator autorizat PFA. Am primit autorizatia de la Ministerul Justitiei. Stiu ... (vezi toată discuția)
Nedumeriri pfa neinregistrat la registrul comertului rrramor rrramor Imi permit sa va deranjez cu o intrebare careia nu ii gasesc raspuns in cadrul institutiilor publice. Sunt traducator autorizat de MJ in august 2006 si CIF ... (vezi toată discuția)