avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca pe perioda determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca pe perioda determinata

copilul meu s-a nascut pe 01 03 2013 si vreau sa optez pentru concediu crestere copil numai ca eu am contract de munca pe perioada determinata si se termina pe 27 04 2013,de la locul de munca imi spune ca pot sa optez,dar concediu o sa fie doar pana la terminarea contractului,pentru ca nu imi mai prelungeste contractul de munca.Asa este ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:31, 17 Martie 2013
Asa este insa daca ati avut activitate salarizata sau alte venituri sau forme asimilate conform OUG 111/2010 in ultimele 12 luni anterioare datei de nastere a copilului veti putea beneficia in continuare de concediu si indemnizatie de la stat.
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
@ soriauras

1. Daca aveti c.i.m. pe durata determinata , atunci acesta va inceta de drept la data expirarii duratei penru care a fost incheiat , 27.04.2013.

2. In acest caz, aveti posibilitatea sa intrati in somaj . Fiind in somaj puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate si apoi de concediu pentru cresterea copilului (CCC).

3. Certificatele medicale le duceti la AJOFM care le va calcula si le va plati.

4. Cererea pentru acordarea CCC o faceti catre AJOFM , iar actele pentru obtinerea indemnizatiei pentru CCC le veti depune la Primaria in raza careia aveti domiciliul sau resedinta.

5. Concediul de maternitate si CCC vor suspenda perioada de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa terminarea fiecaruia din aceste concedii. Asadar, la terminarea CCC veti putea sa va reluati plata indemnziatiei de somaj.

6. Conform Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:
Art. 41.
(1) Persoanele care beneficiazã de indemnizaţie de şomaj au urmãtoarele obligaţii:
...
e) sa instiinteze in scris agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate aparitia starii de incapacitate temporara de munca si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 de ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zile declarate nelucratoare sau implinirea termenului de 24 de ore se realizeaza in zile declarate nelucratoare, persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj au obligatia de a instiinta agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate, in prima zi lucratoare.

Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
g) pe perioada acordãrii indemnizaţiei pentru incapacitate temporarã de muncã, a indemnizaţiei de maternitate şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului pânã la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv de 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...
(5) Perioada de suspendare a indemnizatiei de somaj pe perioada acordarii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, prevazuta la alin. (1) lit. g), face parte din perioada de acordare a indemnizatiei de somaj in situatia in care nu este indeplinita obligatia prevazuta la art. 41 alin.(1) lit. e).
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj mirela_feb mirela_feb se poate trece in cresterea copilului din somaj adica sa intrerup somajul cu cresterea copilului , daca eu am renuntat la dreptul meu cat lucram si am luat ... (vezi toată discuția)
Somajul-stagiu de cotizare bebemyc bebemyc Buna!pot intreupe somajul pentru a beneficia de indemnizatie crestere copil? (vezi toată discuția)
Sarcina si contract de munca pe perioada determinata! floryna04 floryna04 buna,siuatia mea este:insarcinata in 7 luni si jumatate,urmeaza sa intru in concediu prenatal in cateva zile,dar contractul de munca (care este pe perioada ... (vezi toată discuția)