In urma succesiunii facute in urma decesului bunicului, mama mea a mostenit o jumatate dintr-o proprietate (casa parinteasca) iar cealalta parte a fost mostenita de 3 nepoti. Am 2 intrebari:
1) In cazul in care o parte mostenitoare ( respectiv cei trei) nu vor sa plateasca jumatate din impozit, exista vreo lege care sa-i oblige sa faca acest lucru, sau in cazul in care nu platesc mai multi ani la rand, pot sa-si piarda partea din mostenire?
2) Daca o parte mostenitoare ar dori sa vanda proprietatea, dar cealalta nu ar fi de acord, ce se intampla? Poate o parte sa vanda fara acordul celeilalte parti?
Va rog sa-mi raspundeti si va multumesc anticipat.
Nu mi se pare o hotarare justa, in cazul in care o coproprietara plateste ani de zile impozitul integral desi ea detine doar 3/8 din 1/2 din locuinta si apoi refuzand sa mai plateasca si partea celorlalti coproprietari tot ea sa fie obligata sa plateasca si sanctiunile desi plata ei este la zi si n-a primit din urma nici platile restante. Deci ce se poate face in acest caz ? (este situatia mea). Multumesc !
Ce se întâmplă dacă unul dintre proprietari face cheltuieli de întreținere? Trebuie să ceară acordul prealabil al celorlalte părți sau efectueaza lucrări (de reparații, curățenie) și apoi se îndreaptă împotriva celorlalți pentru recuperarea cheltuielilor?
Mostenire
mariabudriga
Detin dupa sotul meu decedat, 1/8 dintr-un teren si 1/8 dintr-o casa. Restul pana la 100% il detin cei trei frati ai acestuia. Eu locuiesc in aceasta casa. ... (vezi toată discuția)