Buna ziua,
Doresc sa postez urmatoarea intrebare,poate cineva ma ajuta ce pasi am de urmat,multumesc anticipat.
In baza unei hotarari judecatoresti am obtinut autorizatia de constructie pentru o casa batraneasca construita in anul 1950(pe vremea aceea nu era necesara o autorizatie de constructi,locul a fost cumparat pe baza unei chitante de mana).
Instanta a hotarat ca ,cumpararea pamantului a fost legal si constructia deasemenea.Am facut actele necesare intabularii.Mi-au intabulat terenul,dar casa nu mi-a fost intabulata deoarece am solicitat la intabulare inafara de casa si anexele gospodaresti adica: wc,garaj si magazie lemne(toate in curte inafara casei,deoarece casa nu are utilitati),motivand ca acestea nu sunt specificate in hotararea judecatoreasca,
Am cerut parerea unui jurist,care mi-a comunicat ca trebuie sa cer la primaria de sector o autorizatie de constructie in regie proprie.
Ce trebuie sa fac in acest caz,cum sa merg mai departe?
Multumesc pentru lamuririle Dvs.
Cu stima
nu,la finante nu platesc si pentru anexe(nu sunt specificate in mod special) Anexele sunt construite o data cu casa din anii l950-sunt toate facute din lemn.Nu stiu cum avocatul nu a sesizat acest lucru,sa le fi introdus alaturi de teren si casa in instantza(dar ma rog acum este prea tarziu).
Incercati sa obtineti de la finante un certificat in care sa apara si respectivele anexe (desi nu stiu in ce masura veti putea reusi), in care sa fie mantionat ca au fost edificate in 1900 toamna, daca imi permiteti limbajul, si daca reusiti acest lucru, in temeiul art 36 din Legea nr. 7/1996, potrivit caruia: "Dreptul de proprietate asupra construcţiilor se înscrie în cartea funciară în baza autorizaţiei de construire şi a procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor semnat de reprezentantul autorităţii locale sau a unui certificat eliberat de autoritatea locală pe raza căreia este edificată construcţia, precum şi a unei documentaţii cadastrale.
În cazul construcţiilor realizate înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 453/2001 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi unele măsuri pentru realizarea locuinţelor, înscrierea se face în baza:
a) autorizaţiei de construire sau, în lipsa acesteia, a certificatului, prin care se atestă informaţiile referitoare la construcţie şi deţinătorul acesteia, conform evidenţelor fiscale sau, după caz, celor din registrul agricol, eliberat de primarul unităţii administrativ-teritoriale unde este amplasată această construcţie;
b) documentaţiei cadastrale." ... intocmind o documentatie de actualizare informatii cadastrale veti putea intabula toate constructiile.
Succes!
Intabulare
iulianpancu
poate fi intabulata o constructie considerata anexa/dependinta gospodareasca (garaj, magazie lemne,camara provizii,etc)care nu are autorizatie de constructie. ... (vezi toată discuția)