avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri dupa concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri dupa concubinaj

Buna ziua! In urma cu 2 saptamani, tatal copilului meu, cu care am si locuit timp de 6 luni in acelasi apartament, a decis sa isi ia lucrurile si sa plece. Bineinteles ca nu s-a ajuns la o despartire amiabila si a facut un scandal urias. Initial m-a anuntat ca va veni sa isi ia restul lucrurilor in saptamana in care a si plecat, insa a venit abia sambata. Intre timp a facut rost de un duplicat dupa factura de la mobila (mobila ce a fost achitata in 2 transe, avans, dat in noiembrie, in valoare de 1380 de lei si diferenta, achitata pe 9 decembrie, in valoare de cca 1200 de lei) in care el este trecut ca titular. Problema este ca la prima transa eu am contrbuit cu suma integrala, iar la transa a doua cu 300 de lei. El sambata m-a amenintat ca daca nu ii platesc toata suma (adica 2600 de lei) va veni cu un executor judecatoresc si va lua mobila (sau banii). Un alt aspect - am sunat la firma de unde am achizitionat mobila si mi s-a spus ca nu se poate da un duplicat de pe facutra dupa ce se inchide luna. Inca un aspect - daca voi merge la magazin si voi solicita o copie dupa arhiva inregistrarii video din data la care am achitat prima transa (am fost impreuna) si unde se vede ca banii erau la mine in portofel, daca dovedsc provenienta banilor cu fluturasul de salariu (emis cu cateva zile inainte de a achita prima transa) am vreo sansa de a-mi recupera macar prima suma investita in mobila? De asemenea, care sunt sansele de a ma trezi cu executorul la usa? Va multumesc anticipat!
Pai, daca v-ati fi uitat pe articolul ala din codul penal citat de avocat, ati fi aflat cam la ce se refera abuzul de incredere
Art. 213

Abuzul de încredere

Însuşirea unui bun mobil al altuia, deţinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 4 ani sau cu amendă.

Dacă bunul este proprietate privată, cu excepţia cazului când acesta este în întregime sau în parte al statului, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Nu va ingrijorati chiar daca va depune plangere, nu dispuneti de bun pe nedrept, ati participat si la achizitionarea lui, individul va fi indrumat catre instanta.
Daca vreti, puteti sa trimiteti un raspuns pe adresa avocatului.

Am inteles... Multumesc frumos... Voi trimite un raspuns catre avocat. Inca ceva... Il pot obliga la plata a jumatate din facturile pentru luna februarie, in care a locuit cu mine?
Am gasit originalul facturii si cea de la avans este pe numele lui dar este semnata de mine. De asemenea, numarul de contact imi apartine. Are vreo relevanta? Mentionez ca in plicul cu notificarea de astazi mi-a trimis o copie dupa duplicatul facturii, copie pe care se vede semnatura lui. Poate fi considerat un fals in acte? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura civila sau abuz de incredere (cp)? blueelf08 blueelf08 Buna ziua. Am locuit, timp de 6 luni, in concubinaj cu tatal copilului meu. Am cumparat impreuna o mobila de living achitata in 2 transe - [b]20.11.2012[/b] ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani din imprumut danadi_53 danadi_53 Un \"prieten\" mi-a solicitat de urgenta un imprumut. Am discutat conditiile acordarii si termenul de rambursare a imprumutului. I-am dat banii si am ... (vezi toată discuția)
Recuperari datorie daniela_b daniela_b Am imprumutat in 7 sept.2011 un amic cu o suma de bani prin act notarial in care scrie citez:\"in cazul in care nu voi restitui suma imprumutata la termenul ... (vezi toată discuția)