avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema cu un vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema cu un vecin

Poate vi se va parea ilara intrebarea sau intreaga poveste, insa ma vad nevoita sa v-o spun pentru a ma putea indruma!

In luna mai anul trecut casa mea a fost distrusa de un incendiu.Nu asta face subiectul discutiei, ci faptul ca un vecin ne-a imprumutat drujba sa, pentru a il ajuta pe sotul meu sa construiasca acoperisul. Vecinul respectiv a plecat in Germania si mama sa a venit si ne-a luat drujba. Ulterior, la intoarcerea vecinului in tara, acesta a pretins ca drujba sa este stricata, si ne-a adus-o sa o reparam. Problema e ca ne`a adus cu totul alta drujba, deci nu aceea pe care a folosit-o sotul meu, practic distrusa, avand pretentia sa o reparam. Costurile reparatiei sunt asemeni unei drujbe noi, iar in momentul de fapta nu avem resursele financiare pt a le suporta. Problema e ca suntem amenintati cu trimiterea in judecata de catre mama proprietarului drujbei, si sincer as vrea sa stiu ce sanctiuni riscam. Va multumesc tare mult!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:49, 19 Martie 2013
Conform norme in vigoare reclamantului ii revine obligatia sa motiveze plangerea,sa probeze acuzele,respectiv ca bunul imprumutat este acelasi cu acela pretns defect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mizerie porumbei Iael Iael Intr-o casa alaturata al carei acoperis este degradat au patruns o multime de porumbei .Problema este ca din aceasta cauza in curtea mea e permanent o mizerie ... (vezi toată discuția)
Victima unui incendiu provocat de vecin , pasii de urmat pentru reuperarea pierderilor materiale vvictor vvictor Buna ziua , Datorita problemei cu care ma confrunt sunt nevoit sa apelez la cunostintele si experienta celor de pe acest forum , daca problema a mai fost ... (vezi toată discuția)
Poze facebook VasilicaToma VasilicaToma Buna ziua.Eu am contul de Facebook \"privat\" continand poze pe care doar prietenii le pot vedea.De ceva timp,insa \"un binevoitor\" a dat o poza ... (vezi toată discuția)