avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retragere donatie cu uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retragere donatie cu uzufruct

Buna ziua

Anul trecut am donat fiicei mele un apartament,nu m-a fortat nimeni,nici nebuna nu sint.Asta a fost dorinta mea atunci.Cu uzurfruct.

Va rog sa-mi spuneti daca legal pot sa o iau inapoi?
Si cum?

Multumesc mult o zi frumoasa

Cel mai recent răspuns: emanuellen , utilizator 14:54, 28 Martie 2013
Mai am o problema,legata de aceasta donatie..de unde( ma gindesc de la un notar sau de la un avocat) pot sa obtin o adeverinta ca aceasta donatie nu se poate revoca??nici una din cazurile ce ati scris nu sta in picioare legat de acest apartament.
Traiesc in Germania,am avut un sot care nu munceste,traieste din ajutor si statul vrea sa platesc si eu o parte din ajutorul lui.Eu nu am de unde,defapt nu doresc,pentru ca poate si el muncii.
Dar el a povestit de acest apartament care inainte sa se puna problema ajutorarii lui am donat fiicei(Fiica mea nu e si a lui,apartamentul nu are legatura cu nimeni e axclusiv a mea.),si se pune problema sa cer inapoi donatia si sa-l ajut pe el vinzind acest apartament.
La nemti e posibil sa iei inapoi o donatie..nu stiu in ce conditii..
Cum as putea dovedi ca legile romanesti nu permit sa-mi retrag donatia daca nici una din ce ati motivat Dv.nu sta in picioare??
Multumesc o seara placuta
Deci, de fapt, dv nu vreti sa renuntati la donatie, ci sa-i dovediti trantorului ca nu puteti face asta? De ce nu-l refuzati pur si simplu? Am crezut ca v-a gresit fiica cu ceva si vreti s-o pedepsiti, nu ca sotul vrea sa traiasca din banii casei pe care ati donat-o fetei dv!!!
Nu..fiica mea nu a gresit..dar statul German vrea sa-i plateasca ajutor fostului sot cu ajutorul meu #-o.
eu am donat apartamentul inainte sa fiu obligata sa platesc lui,fiicei mele.
El nu are nimic cu acest ap.Am facut inainte sa ne casatorim cu multi ani.
Cel mai tare ma intereseaza daca exista lege internationala prin care poate sa ma oblige statul sa imi iau inapoi donatia.
Multumesc..
Nu exista doamna asa ceva. Legea care se aplica este legea unde este situat imobilul. Donatia nu poate fi revocata de cand in conditiile expuse mai sus.
Multumesc mult..mi-ati luat o piatra de pe suflet..
Paste fericit!!

Alte discuții în legătură

Donatia poate fi contestata de ...donator?!? carmengheo carmengheo Daca dintr-un motiv intemeiat donatorul vrea sa \"retraga\" donatia facuta copiilor , este posibil acest lucru?!? Inrand un pic in detalii situatia ar fi ... (vezi toată discuția)
Donatie, revocare , anulare... blueeyes56 blueeyes56 buna ziua, daca am donat casa ficei mele si sotului ei ca bun comun si acum el o trateaza rau si pe ea si pe copii, nu le da bani pentru mancare si e tot ... (vezi toată discuția)