Buna seara,
Am semnat pe 13 martie un contract de munca, urmand ca exemplarul meu sa-mi parvina in original, indata ce va fi semnat si de Directorul General si inregistrat corespunzator. Am fost insa solicitata sa ma prezint la lucru imediat, de a doua zi, ceea ce am facut. Constat insa ca acest contract de munca intarzie sa-mi parvina sub diferite pretexte, fapt care ma face sa cred ca ori angajarea nu este legala, ori nu voi fi platita in aceasta perioada, ori ambele. V-as ruga sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. Este obligatia angajatorului sa furnizeze contractul in original + copie dupa inregistrarea sa in REVISAL cu o zi inainte de inceperea activitatii? Adica CIM isi incepe efectele la data inregistrarii sale in REVISAL?
2. In conditiile in care nu primesc contractul + copia dupa REVISAL si nu ma mai prezint, pur si simplu, pana ce nu-l primesc, poate aceasta constitui o incalcare a prevederilor contractului de munca din partea mea? Care ar fi urmarile?
Pana la urma eu inteleg ca aveti contract de munca .Deci v-ati angajat pe 13 si la 12 zile diferenta nu mai doriti sa mergeti la munca si nu stiti cum sa faceti
Inregistrarea in Revisal se face in sistem informatic, nu conteaza ca directoarea resurse umane se grabea sa plece. Din punctul meu de vedere firma a procedat corect, dvs ati semnat, ei au inregistrat contractul.
Pentru a face dovada inregistrarii in Revisal nu se pune stampila.
Dupa parerea mea pentru faptul ca nu mai doriti sa lucrati la firma respectiva cautati o scuza acuzandu-i pe ei
Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza c.i.m. la ITM , ca urmare a abrogarii Legii nr.130/1999 prin OUG nr.123/2010. De altfel , inregistrarea c.i.m. la ITM nu era o conditie de valabilitate a c.i.m.
Aplicatia REVISAL nu genereaza numere de inregistrare a c.i.m., ci doar un cod de incarcare .
Multumesc foarte mult pentru toate raspunsurile Dvs. Ca sa clarific: eu am semnat contractul pe 13.03, si am inceput activitatea pe 14.03 fara sa mi se dea exemplarul meu semnat de companie si inregistrat. Pana pe data de 25.03, am incercat sa-l obtin, fara succes insa. Motiv pentru care ieri, 25.03 le-am trimis o informare de nulitate a contractului, in baza nerespectarii de catre angajator a obligatiei de a-mi inmana contractul de munca inainte de inceperea activitatii. In aceeasi adresa, i-am anuntat ca, in aceste conditii, imi voi inceta activitatea la ei de pe data de 26.03. Dupa primirea acestei notificatii, mi s-a dat in sfarsit contractul semnat de ei si cu un nr de inregistrare mazgalit de mana. Spuneti ca, in aceste conditii, nu am nici un fel de temei legal pentru anularea contractului?